Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Caufield bude na počesť Gaudreaua nosiť číslo 13. Bol úžasný hokejista aj človek, hovorí

Caufield si vybral nové číslo.
Caufield si vybral nové číslo.Profimedia / ČTK / AP / Larry MacDougal
Americký hokejový útočník Cole Caufield (23) z Montrealu Canadiens bude v nadchádzajúcej sezóne nosiť dres s číslom 13 na počesť Johnnyho Gaudreaua.

Šikovný krídelník si chce takýmto spôsobom uctiť pamiatku svojho idolu, ktorý spolu s bratom Matthewom koncom augusta zomreli pri tragickej autonehode. Informáciu potvrdila oficiálna stránka NHL.

"Všetci sme stratili úžasného človeka, a to na ľade aj mimo neho. Vyjadrujem úprimnú sústrasť celej rodine Gaudreauovcov, najmä Johnnyho manželke a dvom deťom, ktoré som mal to potešenie spoznať. Nič nedokáže zaplniť prázdnotu v srdciach ich rodín a blízkych, ale dúfam, že vám poskytne útechu vedomie, ako títo dvaja pozitívne ovplyvnili životy mnohých ľudí. Budú nám skutočne chýbať,"uviedol Caufield na Instagrame.

Zverejnil príspevok s fotkou nového dresu s číslom 13: "Hrať so svojím hrdinom je niečo, o čom väčšina ľudí len sníva. Mal som to šťastie, že som bol Johnnyho spoluhráčom počas uplynulých MS v Česku a netrvalo dlho, aby som si uvedomil, aký skvelý človek to bol. Bol to najprívetivejší, najúprimnejší a najvtipnejší chlapík, akého som kedy stretol," napísal.

"Využil som každú príležitosť, aby som mohol byť v jeho blízkosti. Nielenže bol úžasným hokejistom a spoluhráčom, ale skutočne mu záležalo na každom človeku, ktorého stretol," pokračoval. Spoluhráč slovenského útočníka Juraja Slafkovského nosil v predchádzajúcich sezónach v Canadiens číslo 22.

Predtým vo svojej kariére mal dres s číslom 13 práve kvôli Gaudreauovi. "Uplynulých pár rokov, keď som hral ako číslo 22, boli jedny z najlepších rokov môjho života. Bol to naozaj splnený sen a tieto spomienky a toto číslo mi budú navždy blízke. V istom období mojej kariéry som nosil číslo 13 a teraz ho budem nosiť znova na jeho počesť. Pripravil cestu pre menších hráčov a dokázal, že máme v tomto športe budúcnosť na najvyššej úrovni. Navždy mu budem vďačný za to, že inšpiroval mňa aj ostatných."

Gaudreau z Columbusu Blue Jackets zomrel vo veku 31 rokov. Jeho brat Matthew bol o dva roky mladší. Obaja boli na bicykloch neďaleko ich rodného mesta Salem v štáte New Jersey, keď ich zrazilo auto.