Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Černák asistoval pri vlastnom oslabení, Nemec doplatil na návraty kolegov

Silvester Bobko
Černák získal v sezóne už tri asistencie.
Černák získal v sezóne už tri asistencie. TASR / AP Photo / Chris O'Meara
Traja slovenskí hokejisti si v nočných zápasoch NHL plnili svoje povinnosti. Vo farbách New Jersey premiérovo chýbal obranca Šimon Nemec (20). Realizačný tím sa ho rozhodol zo zostavy vynechať, keďže po zraneniach už boli k dispozícii dvaja jeho defenzívni kolegovia. Zdravotné problémy v hornej časti tela si stále doliečuje Samuel Honzek (19).

Detroit - New Jersey 5:3

Po zdravotných komplikáciách sa do zostavy Devils vrátili obrancovia Luke Hughes a Brett Pesce. Z kádra bol preto prvýkrát v sezóne vyškrtnutý Šimon Nemec. Na krídle štvrtého útoku nastúpil jeho krajan Tomáš Tatar. Ani on však nepomohol odvrátiť štvrtú prehru New Jersey z posledných piatich zápasov. Za 11 minút a 17 sekúnd vyslal na bránku jednu strelu, pridal hit a zaznamenal tiež mínusový bod. 

Tampa Bay - Minnesota 2:4

Výsledkovo najvydarenejšie obdobie neprežívajú ani hokejisti Lightning, keďže z ostatných štyroch vystúpení vyhrali jediné. V súboji proti Minnesote sa im počas druhého dejstva podarilo zvrátiť nepriaznivý stav, no napriek tomu odchádzali s nulou. Tretiu asistenciu ročníka si na konto pripísal slovenský obranca Erik Černák. Vo vlastnom oslabení bol na začiatku akcie vedúcej ku gólu Brandona Hagela

Calgary - Carolina 2:4

Pri pretrvávajúcej absencii Samuela Honzeka tentokrát zaujal miesto v elitnom útoku Martin Pospíšil. Po produktívnom vstupe do súťažného kolotoča však už štyri zápasy čaká na zápis do individuálnych štatistík. Flames prehrali po druhý raz v sezóne, premiérovo v riadnom hracom čase. Slovenský útočník odohral 16 a pol minúty, trikrát ohrozil priestor medzi tromi žŕdkami, rozdal tri bodyčeky, zblokoval strelu a po záverečnom klaksóne pri jeho mene svietili aj dve mínusky. 

Ďalšie výsledky:

Boston - Dallas 2:5

NY Rangers - Florida 1:3

Toronto - St. Louis 1:5

Utah - Colorado 1:5