Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Černák prispel k hetriku Kučerova, Rus zamával historickými štatistikami

Černák sa asistenciou podieľal na hetriku Kučerova.
Černák sa asistenciou podieľal na hetriku Kučerova.Profimedia / Harry How / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
V noci z piatka na sobotu boli za veľkou mlákou na programe štyri zápasy NHL. Súčasťou jedného z nich bol slovenský obranca Erik Černák (27). Defenzívny pilier prispel nielen k úspešnému vstupu Tampy Bay do nového súťažného kolotoča, ale asistenciou sa podieľal aj na hetriku Nikitu Kučerova (31). Práve ofenzívny ťahúň zamával historickými tabuľkami organizácie.

Carolina - Tampa Bay 1:4

Erik Černák bol dôležitou postavou víťazného vstupu Tampy Bay do novej sezóny NHL. Na ľade strávil rovných 22 minút, pričom spomedzi hráčov Lightning bol vyťažovanejší len Victor Hedman z prvého defenzívneho páru. Slovenský obranca sa sekundárnou asistenciou podieľal na treťom góle mužstva. On sám dvakrát ohrozil bránku, zblokoval dva strelecké pokusy a rozdal totožný počet hitov. 

Prvou hviezdou stretnutia sa stal jeho kolega Nikita Kučerov. Ruský forvard rozlúskol osud zápasu čistým hetrikom v druhej polovici záverečného dejstva. Dvakrát rozvlnil sieť prázdnej bránky. Okrem toho si pripísal taktiež asistenciu a stal sa tretím hráčom v histórii organizácie so štyrmi kanadskými bodmi v otváracom dueli ročníka, pričom ako druhý zaknihoval trojgólové vystúpenie. 

Na konte má vo farbách Tampy už 877 kanadských bodov, čo ho vyšvihlo na tretie miesto historických tabuliek tímovej produktivity. Predbehol ikonického Vincenta Lecavaliera (874). Pred ním je aktuálne už len Martin St. Louis (953) a rekordman Steven Stamkos (1137).

Ďalšie výsledky:

Winnipeg - Chicago 2:1 pp

Vegas - St. Louis 4:3

Vancouver - Philadelphia 2:3 sn