Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Čo je nové v NHL? Swayman stále nepodpísal, ďalší problém Winnipegu a Henrique ostáva

Swayman a aj Perfetti stále čakajú na novú zmluvu.
Swayman a aj Perfetti stále čakajú na novú zmluvu.Profimedia / ČTK / AP / Michael Dwyer
Nová sezóna v NHL sa nezadržateľne blíži a čoskoro všetky tímy otvoria svoje kempy. Zo zámoria prichádza niekoľko zaujímavých noviniek.

Swayman stále nepodpísal zmluvu

Boston pustil Ullmarka do Ottawy a spolieha sa na to, že stále mladý Swayman bude jednotkou mužstva na mnoho rokov. Krátko pred štartom kempu však stále nie je na stole dohoda o novej zmluve. V zámorí sa popísalo v rámci tejto témy mnoho a možností je viac.

Dlho bol v hre najmä dlhodobý kontrakt za zhruba osem miliónov eur, pričom ako odrazový mostík by sa dala použiť zmluva Sarosa v Nashville, ktorá má priemernú hodnotu 7,74 milióna dolárov. Niektoré zdroje priniesli názor, že by mohlo ísť o vyššiu sumu.

Boston Globe zas píše o tom, že Bruins by mohli preferovať tzv. bridge, teda premosťovací kontrakt na dva alebo tri roky, čo by dalo organizácii viac času a priestoru pod platovým stropom, keďže nedávno podpísal lukratívnu zmluvu David Pastrňák a po sezóne bude voľným hráčom Brad Marchand.

Winnipeg má problém s ďalším mladíkom

Talentovaný útočník Rutger McGroarty mal príliš vysoké nároky, a tak sa ho Winnipeg nakoniec rozhodol vymeniť do Pittsburghu za Braydena Yagera. Záujemcov mal hráč už skôr, no z rôznch dôvodov to nevyšlo. Zdá sa však, že Jets musia riešiť ďalšieho nespokojného mladíka, ktorým je Cole Perfetti.

Tomu predložili ponuku na dvojročný kontrakt v priemernej hodnote štyri milióny dolárov, čo sa samotnému hráčovi zdá málo a chcel by dlhodobú zmluvu vo vyššej hodnote. Desiatka draftu z roku 2020 odohrala v minulej sezóne celkovo 71 zápasov so ziskom 38 bodov (19+19) a očakáva sa, že sa postupne zaradí medzi hviezdy NHL.

Edmonton naďalej skúma trh

Finalista posledného ročníka sa v lete posilnil o skúsené mená ako Viktor Arvidsson, Jeff Skinner či Troy Stecher, v mužstve zostali aj Henrique, Janmärk, Perry alebo Brown. Porúčali sa však Carrick, Foegele, Gagner, McLeod a hlavne dvojica Broberg - Holloway, ktorú nečakane cez offer sheet získalo St. Louis.

Nedávno bol zase vymenený Ceci. Oilers preto naďalej skúmajú trh s cieľom posilniť predovšetkým zadné rady, ktoré sa mierne oslabili. Medzi voľnými hráčmi zostávajú spomedzi bekov napríklad Tyson Barrie, Tony DeAngelo či Kevin Shattenkirk. Insider Frank Seravalli informoval, že Edmonton by mohol niektorého z nich najskôr vyskúšať alebo sa pokúsiť o výmenu úplne iného obrancu.

Pacioretty má záujemcov

Jedným z najzaujímavejších mien na trhu s voľnými hráčmi ostáva skúsený ľavý krídelník Max Pacioretty. Hviezdny útočník sa v posledných rokoch trápi so zdravotnými problémami. Kompletných 82 zápasov odohral naposledy ešte ako kapitán Montrealu počas ročníka 2015/16.

Od sezóny 2020/21 postupne absolvoval iba 48, 39, 5 a 47 vystúpení. To je hlavný dôvod, prečo kluby s jeho angažovaním váhajú. V ideálnej forme je obrovskou posilou, lenže v súčasnej situácii nad ním visí otázník. Napriek tomu ho zvažuje najmä Toronto, to potrebuje krídelníka, ale aj Detroit alebo San Jose.

Henrique si vybral šancu na úspech

Skúsený útočník Adam Henrique ako voľný hráč dostal od Winnipegu ponuku na dvojročnú zmluvu v priemernej hodnote 3,5 milióna amerických dolárov, ale nevyužil ju. Rozhodol sa ostať v Edmontone, ktorý mu ponúkol zmluvu tiež na dva roky, ale s priemerným platom tri milióny dolárov. Pracovitý center to zdôvodnil tým, že u Oilers má väčšiu šancu na zisk Stanleyho pohára.

Krug vynechá celú sezónu

Skúsený obranca St. Louis si v sezóne 2024/25 nezahrá, pretože podstúpi operáciu pre problémy s ľavým členkom. Oficiálne to oznámil generálny manažér Doug Armstrong. Krug má zmluvu u Blues platnú do konca sezóny 2026/27, v tej minulej nazbieral 39 bodov.