Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Crosby je optimistický, Pittsburgh opustiť neplánuje. Nová zmluva by mohla byť už čoskoro

Crosby by mal podpísať novú zmluvu s Pittsburghom.
Crosby by mal podpísať novú zmluvu s Pittsburghom.Profimedia / ČTK / AP / Seth Wenig
Sága okolo nového kontraktu hviezdneho útočníka Sidneyho Crosbyho (37) stále nekončí. V posledných dňoch sa v zámorí výrazne hovorilo o jeho možnom odchode, ale samotný hokejista teraz vniesol do situácie viac svetla.

Podľa legendárneho centra je možnosť jeho odchodu z organizácie Penguins napriek množstvu potenciálnych ponúk vylúčená. Crosby v NHL nikdy nehral za iný tím ako Pittsburgh. Po sezóne 2024/25 mu však skončí 12-ročná zmluva v priemernej hodnote 8,7 milióna dolárov a môže sa stať neobmedzeným voľným hráčom.

"Som optimistický a myslím si, že sa dohodneme. Neviem presne, kedy to bude, ale vôbec nejde o zložitý proces. Cítim sa naozaj dobre, som nadšený, že idem na tréningový kemp rovnako ako keď som bol nováčik. Vášeň tam stále je. Dúfam, že to tak bude ešte niekoľko rokov," povedal Kanaďan pre theScore.

Medzi sezónami sa toho popísalo veľa. Rôzne zdroje prinášali informácie o jeho možnom zotrvaní aj odchode. Pittsburgh totiž dvakrát po sebe nepostúpil do play-off, naposledy mu chýbal len jeden bod, a tak sa špekukovalo, či by sa nemohol presunúť do tímu s vyššou šancou na zisk Stanleyho pohára.

Napriek pokročilému veku však Crosby stále dokazuje, že je hviezdou NHL. V ostatných dvoch sezónach získal 93 a 94 bodov. Ani raz v kariére nemal menej bodov ako odohraných zápasov, ale časté zdravotné problémy a otrasy mozgu ho stáli možnosť získať ich ešte viac. Napriek tomu je desiatym najproduktívnejším hokejistom histórie.

S celkovým počtom 1596 bodov môže reálne pomýšľať na to, že svoje postavenie ešte zlepší. Teoreticky by mohol atakovať aj tretieho Marka Messiera (1887) či druhého Jaromíra Jágra (1921). Crosby potrebuje ešte 128 bodov, aby prekonal rekord Pittsburghu, ten drží Mario Lemieux (1723).