Črtá sa koniec jednej éry. Stamkos dostal od Tampy netradičnú ponuku, vstupuje na trh

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Črtá sa koniec jednej éry. Stamkos dostal od Tampy netradičnú ponuku, vstupuje na trh

Stamkos s veľkou pravdepodobnosťou opustí Tampu.
Stamkos s veľkou pravdepodobnosťou opustí Tampu.Profimedia
Skúsený útočník Steven Stamkos (34) dostal od Tampy Bay ponuku osemročnej zmluvy za priemerne tri milióny dolárov, ktorú však odmietol, a tak oficiálne vstupuje na trh s voľnými hráčmi. Ten sa otvorí 1. júla.

Kapitán tímu Lightning už skôr kritizoval vedenie floridského tímu za to, že sa nerieši jeho končiaca zmluva, a tak teraz existuje reálna šanca, že prvýkrát v kariére zmení dres. Od niektorých klubov určite dostane ponuku oveľa vyššieho platu, aj keď dĺžka kontraktu bude rozhodne kratšia.

O niečo podobné sa Tampa Bay pokúšala už pred rokom. V snahe udržať si Alexa Killorna mu predložila návrh kontraktu takisto na osem rokov za priemerne 2,5 milióna dolárov. Ten by sa pritom skončil, až keď by mal 42 rokov. Nakoniec odišiel do Anaheimu, kde dostal zmluvu na štyri roky za priemerne 6,25 milióna dolárov.

Stamkos ako jednotka draftu 2008 pôsobí v organizácii bleskov od svojho vstupu do profiligy a posledných 11 sezón nosil na drese céčko. Doposiaľ odohral 1 082 zápasov v základnej časti (555+582) a ďalších 128 duelov pridal v play-off (50+51).

Dvakrát dvíhal nad hlavu Stanley Cup. Po minulej sezóne sa mu však skončila osemročná zmluva v hodnote 64 miliónov dolárov. Napriek jeho veku sa stále nachádza v dobrej forme. Počas sezóny 2022/23 nazbieral v 79 vystúpeniach 81 bodov vrátane 40 gólov. 

Na túto hranicu sa dostal siedmy raz v kariére, v ročníku 2011/12 zaznamenal dokonca 60 presných zásahov. Reči o budúcnosti kanadskej hviezdy sa však začali už skôr. Počas septembra samotný Stamkos povedal, že ho mrzí nedostatok komunikácie od klubu v prípade možného predĺženia kontraktu.

Potom generálny manažér Julien BriseBois oznámil, že o budúcnosti svojho lídra sa bude rokovať až po konci play-off, lenže tieto rozhovory k ničomu neviedli, a tak sa Kanaďan definitívne stáva jednou z najväčších rýb na trhu.