Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dallas bleskovo viedol o dva góly, ale Edmonton súboj otočil a rozhodol v oslabení

Connor McDavid a Ryan Nugent-Hopkins sa snažia zabrániť prieniku kapitána Dallasu Jamieho Benna.
Connor McDavid a Ryan Nugent-Hopkins sa snažia zabrániť prieniku kapitána Dallasu Jamieho Benna.AFP
Hokejisti Edmontonu vyrovnali stav série vo finále Západnej konferencie play-off NHL na 2:2, keď vo štvrtom súboji porazili Dallas 5:2. Rovnaký stav série panuje aj vo Východnej konferencii medzi NY Rangers a Floridou.

Edmonton - Dallas 5:2

/stav série 2:2/

Stars pritom začali bravúrne, už v čase 5:29 viedli o dva góly po trefách Wyatta Johnstona a Esa Lindella, na oba zásahy nahrával Jamie Benn. Od tej doby sa hostia strelecky odmlčali, domácim sa podarilo vyrovnať ešte do konca prvej prestávky.

Rozhodujúci gól vsietil v polovici druhej tretiny Mattias Janmark vo vlastnom oslabení. Jediným viacbodovým hokejistom vo farbách Oilers bol Connor McDavid (0+3), ktorý okrem trefy na 2:2 prihrával aj na dva poisťujúce góly, z toho druhý bol do prázdnej bránky.

Gólmani sa v tomto dueli príliš nečinili. Stuart Skinner kryl 20 z 22 pokusov (úspešnosť zákrokov 90,9 %), Jake Oettinger mal ešte horšie čísla, keď v úspešnosti dosiaohl na hranicu 85,7 % (24/28). Hneď 12 bodyčekov rozdal obranca Oilers Darnell Nurse, najviac času na ľade strávil hosťujúci bek Miro Heiskanen - 27:33 minúty.

Séria sa sťahuje do Dallasu, kde jeden z tímov v noci na sobotu o 2:30 rozhodne o prvom mečbale.