Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ďalší veľký kontrakt pre mladého brankára v NHL. Dallas si poistil Oettingera

Oettinger sa dohodol s Dallasom na dlhodobom kontrakte.
Oettinger sa dohodol s Dallasom na dlhodobom kontrakte.Profimedia / ČTK / AP / Brandon Wade
Americký brankár Jake Oettinger (25) sa dohodol s Dallasom na novom osemročnom kontrakte v celkovej hodnote 66 miliónov dolárov. Zmluva začne plynúť od sezóny 2025/26 a hokejista si priemerne príde na 8,25 miliónov ročne.

Rodák z mestečka Lakeville sa momentálne nachádza v poslednom roku svojho súčasného kontraktu na priemerne štyri milióny dolárov. V posledných dvoch sezónach sa stal jedným z najlepších brankárov v NHL a jednotkou Stars, keďže odchytal až 116 zo 164 duelov počas predošlých uplynulých ročníkov v rámci základnej časti.

Okrem toho pridal zhodne dvakrát v rade po devätnásť duelov v play-off. V profilige priemerne inkasuje 2,51 gólu na zápas a má 91,4-percentnú úspešnosť zákrokov. Dvanásťkrát udržal čisté konto. Oettinger uzavrel s Dallasom úplne rovnakú zmluvu ako nedávno Jeremy Swayman s Bostonom.

Oettinger v minulej sezóne pomohol Dallasu dostať sa do finále Západnej konferencie. Stars sa prebojovali do play-off NHL v každom z uplynulých troch ročníkov.

"Etabloval sa ako jeden z elitných brankárov v NHL. Kombinácia jeho rozvahy, zdatnosti a psychickej odolnosti nám pomohla dosiahnuť nové méty. Je neoddeliteľnou súčasťou nášho jadra. Verím, že nám pomôže bojovať o zisk Stanley Cupu v tejto i nasledujúcich sezónach," uviedol generálny manažér Jim Nill.