Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Detroit si poistil aj defenzívny pilier. Seider sa dohodol na sedemročnom kontrakte

Seider sa s červenými krídlami dohodol na sedemročnom kontrakte.
Seider sa s červenými krídlami dohodol na sedemročnom kontrakte.Jared C. Tilton / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP / Profimedia
Nemecký hokejový obranca Moritz Seider podpísal v Detroite novú zmluvu, ktorá mu počas siedmich rokov v NHL vynesie 59,85 milióna dolárov, teda 8,55 milióna dolárov za sezónu. Nováčikovský kontrakt 23-ročného obrancu vypršal po minulom ročníku a mal status chráneného voľného hráča.

Seidera si Red Wings vybrali ako prvého hráča v drafte 2019 a celkovo šiesteho v poradí. Bývalý hráč Mannheimu a Rögle debutoval v NHL v roku 2021 a počas troch sezón nevynechal v Detroite ani jeden zápas.

Na konci svojho premiérového ročníka sa stal prvým nemeckým hokejistom v histórii, ktorý získal Calderovu trofej pre najlepšieho nováčika v lige. Seider odohral celkovo 246 zápasov a nazbieral 134 bodov za 21 gólov a 113 asistencií.

Rodák z mesta Zell hral za nemecký národný tím na štyroch seniorských majstrovstvách sveta a vlani získal striebornú medailu. V roku 2021 bol vyhlásený za najlepšieho obrancu turnaja a dvakrát ho zaradili do novinárskeho All-Star tímu.