Devils majú vytúženú posilu do bránkoviska. K Nemcovi prichádza hviezdny brankár Markström

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Devils majú vytúženú posilu do bránkoviska. K Nemcovi prichádza hviezdny brankár Markström

Devils získali posilu.
Devils získali posilu.Profimedia
Švédsky brankár Jacob Markström (34) bol oficiálne vymenený z Calgary Flames do New Jersey Devils, ktorého malo o tohto hráča dlhodobý záujem.

Diabli za neho obetovali voľbu v prvom kole draftu 2025, ktorá je chránená, ak by lotéria prisúdila pre New Jersey výber v prvej desiatke a talentovaného obrancu Kevina Bahla. Samotný Markström dosiahol v 48 zápasoch tejto sezóny 90,5% úspešnosť zákrokov a dlhodobo bol spájaný s odchodom.

Devils sa o jeho zisk pokúšali aj pred poslednou uzávierkou prestupov, kedy sa to nepodarilo. Rodák z mesta Gävle má kontrakt v priemernej hodnote šesť miliónov dolárov platný do konca ročníka 2025/26. Calgary si ponechá 31,25 % jeho platu, čo činí 1,875 milióna dolárov.

Majster sveta chyta v NHL aj za Floridu a Vancouver, členom Calgary bol posledné štyri sezóny. Flames sa už skôr po ďalšej nepodarenej sezóne rozhodli ísť do prestavby. Preto z mužstva odišli aj ďalšie hviezdne mená ako Elias Lindholm, Christopher Tanev či Noah Hanifin.

Kanadský klub získal viacero vysokých volieb v drafte, počas toho najbližšieho bude dvakrát vyberať v úvodných štyroch kolách. Momentálne disponuje piatimi voľbami pre prvé kolo počas najbližších troch draftov.

Táto výmena je dobrou správou aj pre mladého slovenského obrancu Šimona Nemca, pretože New Jersey opustil obranca Kevin Bahl, ktorý naposledy odohral všetkých 82 stretnutí základnej časti. Spoločne s Markströmom bude v bránke Devils stáť s najväčšou pravdepodobnosťou Jake Allen, ten prišiel pred uzávierku prestupov.