Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Devils vstúpili do prípravy na nový ročník, na ľade nechýbal Nemec s Tatarom

Nemec nechýba v kempe Devils.
Nemec nechýba v kempe Devils.Patrick Smith / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Hokejisti New Jersey odštartovali prípravu na novú sezónu zámorskej NHL aj so slovenskými reprezentantmi Šimonom Nemcom a Tomášom Tatarom (33). Dvadsaťročný obranca sa zapojil do hlavného kempu diablov aj napriek tomu, že jeho zdravotný stav bol otázny.

Nemec utrpel zranenie ramena ešte počas augustovej olympijskej kvalifikácie, na ktorej si Slováci zabezpečili priamu účasť na ZOH v roku 2026. Nemcovi predčasne ukončil turnaj nepríjemný moment z druhého zápasu proti Maďarsku (7:3), keď ho v druhej časti hry atakoval útočiaci hráč, pričom Nemec po strete nekontrolovateľne vletel do mantinelu a zamieril do šatne.

Nasledujúci deň padlo po diskusii s tímovým lekárom rozhodnutie, že Nemec nebude k dispozícii na rozhodujúci duel s Kazachstanom (3:1). Po príchode do zámoria nasledovala konzultácia liečby s lekármi New Jersey, no zdravotný problém zrejme nebol vážnejšieho charakteru a Nemec nechýba v úvode predsezónnej prípravy svojho tímu.

Účastník štyroch svetových šampionátov sa pripravuje na svoju druhú profiligovú sezónu, v tej prvej odohral 60 zápasov, v ktorých nazbieral 19 bodov za tri góly a 16 asistencií. V tréningovom procese má aj svojho krajana Tomáša Tatara, ktorý si farby Devils oblečie po ročnej anabáze v Seattle Kraken.