Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Draisaitl po podpise: Tlak bude, ale dostanem veľa peňazí a musím to klubu vrátiť

Draisaitl podpísal s Oilers mega zmluvu.
Draisaitl podpísal s Oilers mega zmluvu.Sam Navarro - USA TODAY Sports
Nemecký útočník Leon Draisaitl (28) z Edmontonu podpísal v utorok osemročný kontrakt, ktorý z neho urobí najlepšie plateného hráča ligy a zarobí tejto megahviezde celkovo 112 miliónov dolárov. Rodák z Kolína nad Rýnom však tuší, čo ho čaká. "Je jasné, že bude tlak, ale ešte viac zodpovednosti. Dostanem veľa peňazí, musím to klubu vrátiť," povedal posledný finalista Stanleyho pohára s Edmontonom.

Od sezóny 2025/26 bude víťaz kanadského bodovania NHL ročníka 2019/20 dostávať v priemere 14 miliónov dolárov, čo je nový rekord súťaže. Doteraz bol na čele rebríčka Auston Matthews z Toronta s 13,25 milióna dolárov.

"Rokovania boli dobré a obe strany veľmi férové," uviedol Draisaitl smerom k novému kontraktu. Keďže jeho elitnému útočnému partnerovi Connorovi McDavidovi vyprší zmluva v roku 2026, klub bude musieť čoskoro riešiť ďalšiu dôležitú otázku.

"Urobil som to, čo bolo pre mňa osobne najlepšie. Connor urobí to, čo bude najlepšie pre neho," nadviazal Draisaitl. "Samozrejme, že chcem, aby zostal v tíme. Klamal by som, keby som povedal, že nechcem, aby bol v Oilers dlhodobo," vysvetlil.

Nemeckého rodáka draftoval Edmonton v roku 2014 z tretieho miesta a hneď v nasledujúcom roku naskočil do hry a odohral za Oilers prvých 37 zápasov. V minulej sezóne 28-ročný hráč so svojím tímom prehral vo finále Stanleyho pohára s Floridou 3:4 na zápasy.

"Na konci ročníku nikto nehovoril o Edmontone Oilers," nechal sa počuť Draisaitl. "My sme však veľmi chceli, aby to bolo presne naopak," vrátil sa k júnovému sklamaniu. "Stále ma mrzí, keď si spomeniem na siedme finále. Oveľa bližšie sa už byť nedá," uzavrel.

Draisaitl bude najlepšie plateným hráčom NHL