Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Draisaitl pred sezónou spomína na finále: Myslím, že sa z toho človek nikdy úplne nedostane

Draisaitl je pripravený na novú sezónu NHL.
Draisaitl je pripravený na novú sezónu NHL.STEPH CHAMBERS/Getty Images via AFP
Dve svadby, jedny zásnuby a podpis novej lukratívnej zmluvy. Leto bolo pre hviezdneho nemeckého útočníka Leona Draisaitla (28) plné príjemných udalostí, ale hokejová bolesť stále nezmizla. "Nemyslím si, že sa z toho človek niekedy úplne dostane," povedal, keď si spomenul na júnovú prehru v siedmom finále proti Floride Panthers.

Draisaitl má pred sebou ešte veľa práce. V tíme, v ktorom kedysi žiaril Wayne Gretzky, by sa rád zaradil medzi najvýznamnejšie osobnosti. Preto v septembri podpísal osemročný kontrakt na 112 miliónov dolárov, ktorý z neho v budúcom ročníku urobí najdrahšieho hokejistu na svete. Na svoju šancu na trhu s voľnými hráčmi nečakal. "Teraz sme trikrát za sebou neuspeli proti budúcemu víťazovi," zdôrazňuje rodák z Kolína nad Rýnom, ktorý otvorí sezónu s Oilers v stredu proti Winnipegu Jets.

Nemec tuší, že sklamanie z poslednej prehry nevymaže z pamäti, kým nezíska Stanleyho pohár. "Potom sa s tým asi celkom ľahko človek zmieri. Dovtedy to však s vami zostane. Možno až do konca života," pokračoval muž, ktorý sa pripravuje na svoju 12. sezónu v NHL.

Kanadský tím má za sebou divoký ročník. Začal šiestimi prehrami v úvodných siedmich stretoch, ale následne sa vzchopil a podarilo sa mu dosiahnuť dve víťazné série, z ktorých jedna trvala šestnásť duelov v rade. Mužstvo ukázalo silu aj v play-off, keď vo finále prehrávalo s Floridou 0:3 na zápasy, ale nakoniec sériu dotiahlo do siedmeho. Ten však nedokázalo vyhrať a Draisaitl v lete robil všetko pre to, aby zabudol.

V júli požiadal priateľku Celeste Desjardinsovú o ruku na Malorke a o niečo neskôr sa ukázal na svadbe svojho spoluhráča Connora McDavida v kanadskom Ontariu. Okrem toho sa v auguste jeho sestra Kim vydala za Niklasa Wellena, nemeckého reprezentanta v pozemnom hokeji, ktorého Draisaitl predtým navštívil so svojou snúbenicou na olympijskom finále v Paríži. "Za to pomerne krátke leto som toho stihol naozaj veľa," hovorí so smiechom.

Pred návratom na ľad sa ešte pred vypršaním starej zmluvy dohodol s Oilers na jej predĺžení do roku 2033. "Edmonton sa stal naším domovom, mesto žije hokejom," prezradil. Presťahovať sa niekam na Floridu, mimo obrovského kanadského tlaku, kde fanúšikovia čakajú na triumf v Stanleyho pohári dlhé roky, preňho nebolo témou.

"Ležať na pláži a mať bazén na záhrade, to všetko je veľmi pekné. Ale z hokejového hľadiska je hokej v Kanade špeciálny, poznať to už podľa skvelých fanúšikov," pokračoval.

Draisaitl sa navyše už dávno zmieril so životom superhviezdy, ktorú všade uznávajú a hovoria o nej. "Viem veľmi dobre, ako sa s tým vyrovnať," zdôraznil, hoci byť stredobodom pozornosti mu nie je práve po chuti. Od stredy však bude opäť.