Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Draisaitl sa stal najlepšie plateným hráčom histórie NHL, ročne zarobí 14 miliónov dolárov

Draisaitl sa stal najlepšie plateným hráčom histórie NHL.
Draisaitl sa stal najlepšie plateným hráčom histórie NHL.Codie McLachlan / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP / Profimedia
Útočník Leon Draisaitl (28) sa dohodol s Edmontonom na novom osemročnom kontrakte v priemernej hodnote 14 miliónov dolárov, ten začne platiť od sezóny 2025/26. Nemec tak bude najlepšie plateným hráčom histórie NHL.

Rodák z Kolína sa stal trojkou draftu v roku 2014 a odvtedy odohral za Oilers v základnej časti celkovo 719 zápasov, v ktorých strelil 347 gólov a pridal 503 asistencií. V rámci play-off nazbieral ďalších 108 bodov (41+67), pričom odohral len 74 duelov. V minulej sezóne sa dostal do finále, kde Edmonton nestačil na Floridu.

Draisaitl od začiatku sezóny 2020/21 hráva so zmluvou na 8,5 milióna dolárov, tá končí po ročníku 2024/25. Jedna z najväčších hviezd profiligy už päťkrát v kariére prekročila hranicu sto získaných bodov počas jednej sezóny. Na konte má aj zisk individuálnych trofejí Hart Trophy, Art Ross Trophy a Ted Lindsay Award.

Aktuálna zmluva Draisaitla je celkovo druhým najvyšším kontraktom v histórii, nakoľko Alexander Ovečkin v roku 2008 podpísal trinásťročnú zmluvu za celkovo 124 miliónov dolárov, pričom nemecký útočník si v rámci tohto kontraktu príde na 112 miliónov.

Bližšie detaily a presné rozdelenie platových podmienok zatiaľ nebolo oficiálne zverejnené. Novinár Pierre LeBrun ale píše, že počas celého trvania zmluvy má klauzulu o nevymeniteľnosti. "Toto je historický deň pre Edmonton Oilers," uviedol generálny manažér Stan Bowman.

"Leonov záväzok voči nášmu tímu, nášmu mestu a fanúšikom Oilers nemožno preceňovať. Jeho túžba priniesť Stanley Cupu domov do Edmontonu je ústredným bodom všetkého, čo robí na ľade aj mimo neho," nadviazal.

Doposiaľ mal najvyšší priemerný plat Auston Matthews. Nový kapitán Toronta v súčasnosti poberá 13,25 milióna dolárov. Zmluva mu platí do konca sezóny 2027/28. Draisaitl sa stal 50. hokejistom súčasnosti s ročným platom nad desať miliónov dolárov.