Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dvojgólový Pekarčík a Dvorský s tromi asistenciami. St. Louis vyhralo turnaj nádejí NHL

Dvorský sa radoval po boku krajana Pekarčíka.
Dvorský sa radoval po boku krajana Pekarčíka.Profimedia / Jason Kempin / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Dvojica slovenských hokejistov režírovala triumf St. Louis Blues na domácom turnaji nádejí NHL Tom Kurvers Prospect Challenge. Juraj Pekarčík (19) pomohol k víťazstvu nad Minnesotou Wild dvoma gólmi, Dalibor Dvorský (19) prispel tromi asistenciami.

Pekarčík sa postaral aj o víťazný zásah tímu Blues, v zápase zvyšoval skóre na 3:1 aj 6:1. V stretnutí sa spomínanými tromi gólovými prihrávkami prezentoval Dvorský. St. Louis po konečnom výsledku 6:2 dosiahlo druhé víťazstvo a ovládlo celý turnaj. Slovák Samuel Hlavaj sa tentoraz v bránke Wild nepredstavil.

V noci na pondelok sa zo slovenských mladíkov strelecky presadil aj Jozef Viliam Kmec, ktorý sa trefou podieľal na výhre Vegas Golden Knights nad Seattlom Kraken 5:3 na podujatí Rookie Faceoff v Los Angeles. Dvadsaťročný obranca skóroval v druhej tretine, keď presnou strelou od modrej čiary upravil na priebežných 3:0. V drese zlatých rytierov tentoraz chýbal Jakub Demek.

Na turnaji Prospect Showdown v Montreale opäť nebodoval útočník Filip Mešár. Jeho Canadiens prehrali s Torontom Maple Leafs 4:5.