Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Edmonton i Vegas bez defenzívnych opôr. Zbytočné zákroky boli dodatočne potrestané

Nurse si nezahrá v zápase, v ktorom sa rozhodne o držiteľovi mečbalu.
Nurse si nezahrá v zápase, v ktorom sa rozhodne o držiteľovi mečbalu. Profimedia
Hokejistom Edmontonu bude v piatom dueli semifinále Západnej konferencie NHL proti Vegas (v sobotu o 4:00 na ľade Golden Knights) chýbať Darnell Nurse. Dvadsaťosemročný obranca dostal od oddelenia pre hráčsku bezpečnosť trest na jeden zápas za to, že vo štvrtom súboji série vyprovokoval bitku s Nicolasom Hagueom (24). Oddelenie Hráčskej bezpečnosti hokejovej NHL potrestalo aj Alexa Pietrangela (33) z Vegas dištancom na jeden zápas za zákrok na útočníka Leona Draisaitla (27).

Nurse dostal od rozhodcov dve minúty za začatie bitky, ďalej päťminútový trest a trest do konca zápasu za bitku s obrancom Hagueom, ktorá sa udiala 50 sekúnd pred koncom stretnutia za rozhodnutého stavu 4:1 pre Oilers. Tí po víťazstve vyrovnali stav série s Golden Knights na 2:2.

Okrem dištancu udelila ligová disciplinárka aj pokutu 10-tisíc dolárov trénerovi "olejárov" Jayovi Woodcroftovi. Nurse si v 10 dueloch play-off pripísal štyri asistencie. S priemernou minutážou 23:24 je druhý najvyťaženejší hráč tímu po kapitánovi Connorovi McDavidovi (23:33).

Pietrangelo dostal trest za seknutie nemeckého útočníka minútu a pol pred koncom štvrtého zápasu už za rozhodnutého stavu 4:1 pre Oilers. Draisaitl chcel zakončiť do prázdnej bránky z pravého krídla, keď ho obojručne sekol po rukách kanadský obranca. Do šarvátky sa s Pietrangelom následne dostal aj kapitán “olejárov” Connor McDavid, ktorý si chránil svojho spoluhráča.

Najproduktívnejší hráč play-off Draisaitl vyviazol z incidentu našťastie bez zranenia. “Bol to naozaj veľmi nebezpečný zákrok. Po takej sekere to mohlo skončiť vážnym zranením,” povedal podľa nhl.com po zápase Draisaitl. McDavid mu sekundoval a volal po treste pre Pietrangela.

“Bol to úmysel súpera zraniť. Zápas bol rozhodnutý, bolo to úplne zbytočné a do hokeja to nepatrí,” hneval sa McDavid.

Pietrangelo dostal v stretnutí za svoj zákrok trest na 5 minút plus do konca zápasu. V deviatich dueloch nazbieral deväť asistencií a s priemerom 24:37 času na ľade je najvyťaženejší obranca “zlatých rytierov.”

5. zápas: Vegas - Edmonton