Edmonton odvrátil aj tretí mečbal, finále NHL rozhodne siedmy duel na ľade Floridy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Edmonton odvrátil aj tretí mečbal, finále NHL rozhodne siedmy duel na ľade Floridy

McDavid s Draisaitlom síce bodovo mlčali, no nahradili ich ostatní vrátane strelca tretieho gólu Zacha Hymana (v strede).
McDavid s Draisaitlom síce bodovo mlčali, no nahradili ich ostatní vrátane strelca tretieho gólu Zacha Hymana (v strede).Profimedia
Hokejisti Edmontonu odvrátili aj tretí mečbal Floridy vo finále NHL, o víťazovi Stanley Cupu tak rozhodne posledný možný siedmy duel. Ten je na programe v noci z pondelka na utorok o 2:00 na ľade Panthers.

Edmonton - Florida 5:1

/stav série 3:3/

V šiestom stretnutí série najväčšie hviezdy Oilers bodovo mlčali. Ani Connor McDavid, ani Leon Draisaitl sa do bodovania nezapísali. A čo viac, pri výhre 5:1 bol iba jediný muž, ktorý získal viac ako bod.

Stal sa ním Warren Foegele, ktorý otváral skóre a asistoval na štvrtý presný zásah do prázdnej bránky. Edmonton ním viac ako tri minúty pred koncom definitívne zlomil nádej Floridy na vyrovnanie. Do streleckej listiny postupne pribudli mená domácich strelcov Adama Henriquea, Zacha Hymana, Ryana McLeoda a Darnella Nursea.

Ako zlomové sa ukázali presilové hry. Hostia mali jednu k dispozícii za stavu 0:1, dve za stavu 0:2 a nakoniec jednu v momente, keď kapitán Aleksander Barkov znížil na začiatku tretej periódy na 1:3. Ani jedna z možností využitá nebola, na strane druhej sa v troch početných výhodách nepresadil ani kanadský klub.

Oilers podržal 20 zákrokmi brankár Stuart Skinner (úspešnosť 95,2 %). Na opačnom konci si vypil kalich horkosti do dna Sergej Bobrovskij, ktorý kryl 16 zakončení (84,2 %), pričom záverečné dva góly padli do prázdnej bránky.

Edmonton sa môže stať iba druhým tímom v histórii finále NHL a piatym celkovo, ktorý dokončí obrat série z 0:3 na 4:3 na zápasy. Vo finále sa to ako jedinému doposiaľ podarilo Torontu v roku 1942 proti Detroitu. Mimo finále jedinečnú vec dosiahli ešte hokejisti New Yorku Islanders (1975 proti Pittsburghu), Philadelphie (2010 proti Bostonu) a Los Angeles (2014 proti San Jose).