Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Erik Černák a ani slovenské duo v Utahu sa z víťazstiev neradovali

Erik Černák patrí ku kľúčovým obrancom Tampy Bay.
Erik Černák patrí ku kľúčovým obrancom Tampy Bay. TASR / AP Photo / Chris O'Meara
Základná časť NHL sa oficiálne začne duelmi v Prahe, väčšina klubov následne do nového ročníka vstúpi o päť dní. O svoje miesto v zostávach stále bojujú niekoľkí slovenskí hokejisti. V noci zo stredy na štvrtok zasiahli do predsezónnych zápasov traja z nich, ale ani jeden sa po záverečnom klaksóne netešil z triumfu.

Tampa Bay - Florida 1:2 pp

Do svojho druhého predsezónneho zápasu naskočil Erik Černák. Ako člen druhej obrannej formácie strávil na ľade 19 minút a 42 sekúnd. Viac boli vyťažovaní len traja jeho spoluhráči. Slovenský bek rozdal tri hity a pripísal si tiež dva strelecké pokusy. Tretie prípravné stretnutie medzi Tampou a Floridou napokon po predĺžení ovládli druhýkrát hráči Panthers. 

Anaheim - Utah 5:2

Víťazstvo neoslavovali ani dvaja slovenskí reprezentanti v drese Utahu. Za necelých 11 minút stihol Miloš Kelemen ako člen štvrtého útoku dvakrát ohroziť priestor medzi tromi žŕdkami. O čosi aktívnejší bol jeho defenzívny kolega Patrik Koch. Na súpiske bol síce vedený ako siedmy obranca, no jeho hrací čas sa vyšplhal k bezmála 17 minútam. So štyrmi hitmi kraľoval tejto štatistike v rámci svojho tímu. Okrem toho získal jeden plusový bod, dvakrát vystrelil a počas úvodného dejstva si odsedel menší trest za hákovanie. 

Ďalšie výsledky:

Carolina - Nashville 4:6

Winnipeg - Calgary 5:2

Seattle - Edmonton 6:2