Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Fehérváry ako defenzívna stena. Slafkovský najlepším hráčom tímu, piaty triumf Devils

Fehérváry sa blysol slušným počtom blokov.
Fehérváry sa blysol slušným počtom blokov. Profimedia / ČTK / AP / Nick Wass
V ďalšej nádielke zápasov NHL sa z triumfov radovali štyria slovenskí hokejisti, netešil sa iba Juraj Slafkovský (20), no ten sa stal najlepšie hodnoteným hokejistom Montrealu. Výraznú defenzívnu aktivitu v počte zblokovaných striel predviedol Martin Fehérváry (25).

Montreal - Los Angeles 1:4

Prvý duel tímu Canadiens v novej sezóne ponúkol len jediný gól, nasledujúce štyri vystúpenia už však boli v tomto smere bohatšie a postupne priniesli 10, 5, 9 a teraz znovu päť presných zásahov, no domáci z toho radosť nemali. Uspeli totiž hostia z Los Angeles, ktorí už majú za sebou aj 15-gólovú prestrelku s Ottawou.

Slafkovského v drese Montrealu mohla tešiť aspoň líderská priečka v štatistikách hitov (5) a zblokovaných striel (4). Kanadské body si síce nepripísal, ale so známkou 8,1 od hodnotiaceho systému Flashscore bol najlepším hráčom svojho mužstva, na ľade strávil 21:10 min. Kings sa triumfu dočkali po troch prehrách.

Ottawa - New Jersey 1:3

Devils si v aktuálnom ročníku odkrútili už siedmy súboj, čo z nich robí najaktívnejší tím celej zámorskej profiligy. Stretnutie v Ottawe pre nich znamenalo piaty víťazný zápis, o ktorý sa gólmi postarali Haula, Bastian a Cotter. Individuálne body slovenských hokejistov k videniu neboli. Tatar odohral v treťom útoku hostí takmer 10 minút, Nemec v tretej defenzívnej línii 13:58 min.

Tampa Bay - Vegas 4:3

Od vzniku klubu Golden Knights bol toto 13. vzájomný stret oboch celkov a takmer zakaždým šlo o vyrovnané meranie síl. Inak to nebolo ani tentokrát, o výhre Lightning sa rozhodlo 55 sekúnd pred záverečnou sirénou, svojím druhým zásahom v zápase sa o to postaral Kučerov. Paradoxne to bolo prvý raz, čo domáci viedli.

Bilanciou 1+2 pomohol k triumf Moser, Černák strávil v ostrej akcii na ľadovej ploche 21 minút a štyri sekundy, okrem iného zaknihoval tri bodyčeky a v treťom dueli sa radoval z tretieho víťazstva.

Washington - Dallas 3:2

Štvorzápasová šnúra výhier Dallasa sa pretrhla v hlavnom meste USA. Capitals sa o to postarali trojgólovou prostrednou tretinou, po ktorej už nepadol ani jeden presný zásah. V zápise o stretnutí sa nenachádzal ani jeden dvojbodový hráč, ale za to 12 protagonistov s jedným kanadským bodom.

Fehérváry sa na tomto zozname neobjavil, aktívny však bol v rovnakých činnostiach ako vyššie spomínaný Slafkovský. Obranca domáceho mužstva jednoznačne ovládol štatistiku zblokovaných striel, na konto si ich pripísal až sedem. Úspešný bol aj v hitoch, rozdal ich štyri.

Ďalšie výsledky:

Florida - Vancouver 2:3 pp

Columbus - Buffalo 6:4

Detroit - NY Rangers 2:5

Nashville - Edmonton 2:4

St. Louis - NY Islanders 1:0 pp

Chicago - San Jose 4:2

Seattle - Philadelphia 6:4