Florida na úvod finále NHL vygumovala Edmonton a ujala sa vedenia v sérii

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Florida na úvod finále NHL vygumovala Edmonton a ujala sa vedenia v sérii

McDavid pálil na Bobrovského v šiestich prípadoch, no ani raz neuspel.
McDavid pálil na Bobrovského v šiestich prípadoch, no ani raz neuspel. Profimedia
Hokejisti Floridy vstúpili do finále NHL a boja o Stanleyho pohár triumfom proti Edmontonu 3:0. Panthers na vlastnom ľade vygumovali ofenzívu Oilers a ujali sa vedenia 1:0 na zápasy.

Florida - Edmonton 3:0

/stav série 1:0/

Najväčšou hviezdou úvodnej bitky bol s 32 zákrokmi a čistým kontom domáci gólman Sergej Bobrovskij, na opačnej strane kryl 15 striel Stuart Skinner (úspešnosť zákrokov 88,2 %). Jediným dvojbodovým mužom duelu bol Aleksander Barkov s dvomi asistenciami.

Skóre otváral Carter Verhaeghe v čase 3:59, na začiatku druhej tretiny naňho nadviazal Evan Rodrigues a päť sekúnd pred koncom pečatil na 3:0 do prázdnej bránky Eetu Luostarinen.

Tímom nevychádzali presilovky, keď najlepší celok zo západu nevyužil tri, Florida dve. Panthers ovládli štatistiky buly i bodyčekov, keď v nich triumfovali 34:23, respektíve 63:35. 

Connor McDavid bol najčastejšie strieľajúcim hráčom so šiestimi koncovkami, na konte však mal dva mínusové body. Naopak, štyri pokusy súpera zablokoval kapitán Barkov, 11 hitov rozdal Sam Bennett.

Druhý zápas série je na programe v noci na utorok rovnako o 02:00. Po ňom sa séria presunie do Edmontonu a hrať sa bude až v noci na piatok.