Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Historická noc v NHL. Žena na lavičke tímu i premiérový gól a výhra nového klubu

Campbellová asistovala trénerovi Bylsmovi.
Campbellová asistovala trénerovi Bylsmovi.Steph Chambers / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP / Profimedia
Po pražskom predkrme, keď New Jersey v rámci Global Series dvakrát zvíťazilo nad Buffalom, odštartoval nový ročník NHL už aj v zámorí, a to zápasom v Seattli. Domáci tím síce do histórie súťaže pridal nový míľnik, no podľahol kádru St. Louis. Dejiny písal aj klub z Utahu.

Seattle - St. Louis 2:3

V prvom súboji na ľade Seattlu videli diváci obrat v podaní hostí. Mužstvo Kraken dostali na začiatku druhej časti do vedenia Dunn a Tolvanen, ale ešte v tej istej tretine Blues otočili skóre tromi zásahmi za necelé dve minúty. Postaral sa o to dvojgólový Kyrou a jednu trefu pridal Broberg. Švédsky obranca tak skóroval pri svojom debute v drese St. Louis.

Obranca Faulk sa na víťazstve podieľal dvomi asistenciami, brankár Binnington pomohol k výhre 30 úspešnými zákrokmi. Seattle tak v doterajšej krátkej histórii klubu nikdy nevyhral svoj prvý domáci zápas sezóny.

Z pohľadu histórie NHL sa o veľkú zaujímavosť postarali práve hostitelia, na ktorých lavičke sa objavila Jessica Campbellová - s plným úväzkom sa tak stala prvou ženou v pozícii asistentky trénera v zápase zámorskej profiligy. "Každý deň ma napĺňa to, že som súčasťou niečoho oveľa väčšieho ako ja, moja práca a koučovanie," uviedla.

Florida - Boston 6:4

Florida vykročila za obhajobou Stanleyho pohára triumfom nad Bostonom. Úradujúci šampión rozbehol sezónu svižne, už v prvej tretine nastrieľal hosťom štyri góly a vybudoval si náskok 4:1. Bruins prehrávali v závere duelu 2:6, dvoma zásahmi už len zmiernili prehru.

Útočník Bennett sa pod triumf podpísal dvomi trefami, jeho spoluhráči Reinhart a Rodrigues mali bilanciu 1+1. V drese Bostonu zaznamenal gól a asistenciu obranca McAvoy, strelecky sa presadili aj českí útočníci Pastrňák a Zacha. Panters pred úvodným buly slávnostne vyvesili pod strop svojej haly majstrovskú vlajku, ktorá bude navždy pripomínať zisk prvého Stanley Cupu v dejinách klubu. 

Utah - Chicago 5:2

História Utahu v ostrom súboji NHL sa začala písať stretom s Chicagom. Nový účastník ligy čakal na svoj premiérový zásah štyri minúty a 56 sekúnd, prvým strelcom tímu sa stal Dylan Guenther. O necelých deväť minút neskôr sa k nemu pridal kolega Keller, ktorého krátko pred polovicou základnej hracej doby doplnil Hayton.

Hostia následne znížili zásluhou Teravainena, v tretej časti upravil na rozdiel jediného gólu Foligno, výberu Blackhawks sa už však vyrovnať nepodarilo. V samotnom závere ešte prišli dve gólové pečate v podobe druhého zásahu Guenthera, ku ktorému sa pridal aj Crouse. Utah tak oslavuje prvý súťažný triumf vo svojich krátkych dejinách.