Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Honzek a Pospíšil na záver prípravy bez bodov, Calgary doma nestačilo na Winnipeg

Pospíšil sa bodovo nepresadil.
Pospíšil sa bodovo nepresadil.Profimedia / ČTK / AP / Larry MacDougal
Okrem dvojitého zastúpenia v otváracom zápase sezóny NHL v Prahe malo Slovensko dvoch hráčov v akcii aj počas duelu v Calgary. Za domácich Flames opäť nastúpili Samuel Honzek (19) a Martin Pospíšil (24), tentokrát sa však neradovali z výhry ani kanadského bodu. Erik Černák (27) sa vo farbách Tampy neobjavil.

Calgary - Winnipeg 2:3

Hostitelia vstupovali do merania síl v pomerne slušnej forme z prípravy, v ktorej zo siedmich pokusov vyťažili päť víťazstiev. Tím Jets stihol odohrať päť súbojov a zaknihoval iba dva triumfy. Tretí však pridal práve na klzisku Scotiabank Saddledome.

Po 40 minútach viedli hostia 2:0, no v piatej minúte tretej časti to už neplatilo - presadili sa Huberdeau i Backlund a začínalo sa odznova. O všetkom podstatnom rozhodol v samotnom závere Connor, ktorý sa postaral o víťazný zásah Columbusu. 

Pospíšil si v druhej útočnej formácii Calgary odkrútil 12:35 min, pripísal si tri hity a jeden strelecký pokus na bránku. Honzek hral v treťom útoku a počas 14:28 min takisto stihol tri hity. Prvý menovaný ukončil prípravné obdobie s bilanciou tri zápasy, nula gólov a dve asistencie, jeho mladší krajan odohral päť duelov a na svoje konto nasmeroval dva presné zásahy a päť gólových prihrávok.

Prvé súťažné vystúpenie nového ročníka NHL čaká káder Flames 10. októbra na ľade Vancouveru. Winnipeg sa v rovnaký deň predstaví v Rogers Place, v domovskom stánku aktuálneho vicemajstra z Edmontonu.

Ďalšie výsledky:

Carolina - Tampa 2:1 pp

Detroit - Ottawa 3:4 pp

NY Islanders - NY Rangers 5:2

Pittsburgh - Columbus 7:3

Chicago - Minnesota 1:6

San Jose - Anaheim 2:3 sn

Vancouver - Edmonto 4:1