Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Honzek je zranený, za Calgary nenastúpi dlhší čas

Honzek utrpel zranenie a Calgary nejaký čas nepomôže.
Honzek utrpel zranenie a Calgary nejaký čas nepomôže.Derek Cain / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP / Profimedia
Slovenský útočník Samuel Honzek (19) utrpel nešpecifikované zranenie v hornej časti tela a podľa vyhlásenia Calgary bude chýbať dlhší čas. Jeho stav sa bude posudzovať na týždennej báze.

Zámorské médiá informujú, že mladík podľa všetkého utrpel zranenie v poslednom zápase proti Chicagu, keď ho obranca Connor Murphy tesne pred koncom stretnutia nekompromisne poslal na ľadovú plochu. Flames síce Honzeka ešte nezapísali na listinu zranených hráčov, no čoskoro by tak mali urobiť.

Odchovanec Trenčína má pomerne značnú históriu zranení. Problémy s bruchom, ktoré utrpel počas prípravy pred rokom, posunuli jeho debut v sezóne 2023/24 až na december, keď prvý raz zasiahol do stretnutia WHL v drese Vancouveru Giants.

Predtým sa zranil na MSJ 2023, čo narušilo ročník pred jeho draftom. Napriek tomu si ho Calgary vybralo už v prvom kole na šestnástom mieste. Honzek nastúpil v novej sezóne za Calgary do prvých štyroch stretnutí, ale zatiaľ nebodoval. V priemere bol na ľade 12 minút a 47 sekúnd.