Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Honzek na vlastnej koži pocítil tvrdosť NHL, z gólu sa radoval brankár Minnesoty

Honzek stále čaká na premiérový bod v NHL.
Honzek stále čaká na premiérový bod v NHL. Profimedia / ČTK / AP / Jeff McIntosh
Šesť slovenských hokejistov absolvovalo v noci z utorka na stredu vystúpenia v zámorskej NHL. Štyria z nich sa radovali z víťazstva, ale ani jeden nerozšíril osobnú vizitku o ďalší kanadský bod. V dominantnej jazde naďalej pokračuje Calgary s duom Martin Pospíšil (24) a Samuel Honzek (19).

Carolina - New Jersey 4:2

Druhú prehru v prebiehajúcej sezóne utrpelo New Jersey, naopak Carolina sa vo svojom druhom vystúpení radovala z premiérového víťazstva. Tomáš Tatar odohral na krídle tretieho útoku 13 minút a 32 sekúnd. Šimon Nemec nastúpil tradične v treťom obrannom páre. Na bránku súpera vyslal dva strelecké pokusy, pripísal si jeden blok a už po tretí raz v rade plusový bod do tabuľky pravdy. 

Tampa Bay - Vancouver 4:1

Úspešnú domácu premiéru sezóny podstúpila Tampa Bay. Slovenský obranca Erik Černák sa na tom z druhého defenzívneho tandemu podieľal dvoma plusovými bodmi. Okrem toho vyslal jednu ranu do priestoru troch žŕdok, zblokoval puk a rozdal tiež bodyček. Všetko stihol počas hracieho času na úrovni 17 minút. Na začiatku tretej tretiny si odsedel menší trest za podrazenie. 

Washington - Vegas 4:2

Alex Ovečkin dosiahol pri triumfe Washingtonu ďalší cenný kariérny míľnik. Osobnú vizitku vylepšil o ďalšie dve asistencie, počas svojej kariéry v NHL ich zaznamenal už 700. Súperom za veľkou mlákou nasúkal rovnaký počet presných zásahov. Takýto počet gólov a prihrávok dosiahol iba ako šiesty hokejista v histórii súťaže. Pred ním to dokázali velikáni ako Wayne Gretzky, Gordie Howe, Jaromír Jagr, Phil Esposito a Marcel Dionne.

Martin Fehérváry rozdal pri prvej výhre Capitals päť hitov, najviac spomedzi všetkých obrancov svojho mužstva. Brankára Vegas neohrozil ani raz, za necelých 20 minút si pripísal dva bloky a menší trest za hru vysokou hokejkou.

Calgary - Chicago 3:1 

Naďalej stopercentné ostáva Calgary, ktoré uspelo aj v štvrtom meraní síl nového ročníka. Blízko ďalšieho vylepšenia individuálnych štatistík bol Martin Pospíšil, no príležitosť po geniálnej prihrávke Jonathana Huberdeaua sa mu premeniť nepodarilo. Slovenský útočník vystrašil fanúšikov, keď sa síce vyhol ataku Tylera Bertuzzi, ale v súboji nechal nohu a iba ťažko sa zdvíhal z ľadu. 

Nekompromisnú tvrdosť NHL na vlastnej koži pocítil Samuel Honzek. NarazIť na mantinel sa usiloval amerického obrancu Connora Murphyho, ktorý jeho zámer skúsene prečítal a reverzným hitom ho nepríjemne poslal k ľadu. Talentovaný 19-ročný forvard po ukážkovej príprave stále čaká na vysnený zápis do individuálnych bodových štatistík.  

St. Louis - Minnesota 1:4

Mimoriadny zápas, na ktorý s veľkou pravdepodobnosťou nikdy nezabudne, za sebou má Filip Gustavsson. Brankár Minnesoty si proti St. Louis okrem 27 úspešných zákrokov pripísal takisto gól do prázdnej bránky súpera, čím zároveň uzavrel skóre zápasu. Stal sa vôbec prvým brankárom v histórii Wild, ktorému sa to podarilo. Po Linusovi Ullmarkovi je zároveň len druhým Švédom, ktorý strelil gól.

Ďalšie výsledky:

Columbus - Florida 3:4

Dallas - San Jose 3:2 sn

Nashville - Seattle 3:7