Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Honzek si vychutnal obrancu aj brankára. Sýkora hral za Rangers, v akcii už aj Černák

Honzek sa opäť gólovo pripomenul.
Honzek sa opäť gólovo pripomenul.Profimedia / ČTK / AP / Larry MacDougal
Po škrtoch Slovákov v prípravných kempoch klubov z NHL sa do akcie dostala štvorica hokejistov spod Tatier. Na hracej ploche sa objavil už aj Erik Černák (27), ktorý s Tampou vyhral derby na Floride. Martin Fehérváry (24) uspel v Columbuse, Adam Sýkora (20) sa ukázal vo farbách Rangers a Samuel Honzek (19) sa blysol parádnym gólom do siete Seattlu.

Columbus - Washington 2:3

Capitals nastúpili na ľade Columbusu na svoj piaty prípravný zápas, pre Fehérváryho to však bolo iba druhé vystúpenie. V tom predchádzajúcom zaknihoval prehru, no s hodnotením 8,4 bol najlepším hráčom zápasu. Tentoraz to bolo trochu inak - vyslúžil si známku s hodnotou iba 6,6, ale radoval sa z výhry. Víťazný zásah mužstva z hlavného mesta USA strelil sekundu pred záverom prostredného dejstva Dubois, čím spoluhráčom zabezpečil druhý triumf v predsezónnom období.

Florida - Tampa 1:3

Panthers hostili floridské derby, v ktorom privítali rivala z Tampy. V drese hostí si prvý prípravný duel odkrútil Černák, na ľade strávil bez dvoch sekúnd 19 minút. Bitka tímov z rovnakého štátu veľké gólové hody neponúkla, po 40 minútach bolo skóre 0:2. V tretej časti sa zrodila remíza 1:1, čo znamenalo víťazstvo kádra Lightning.

New Jersey - NY Rangers 3:1

Slovenská vlajka nemala v Prudential Center zastúpenie vďaka hráčom domáceho celku, ale postaral sa o to Sýkora vo farbách Rangers. Tí sa však na klzisku Devils gólovo presadili až v 59. minúte, keď už len upravili konečnú podobu výsledku. Dvadsaťročný útočník z Piešťan odohral takmer 13 minút. New Jersey si tak bez Tomáša Tatara a Šimona Nemca pripísalo prvú výhru v prípravnom období.

Calgary - Seattle 4:3 pp

Proti Vancouveru vyšiel Honzek v kanadskom bodovaní naprázdno, v strete so Seattlom však opäť potvrdil slušnú formu a na svoje konto si pripísal ďalší presný zásah. V strednom pásme si prebral prihrávku od Šarangoviča, pred bránkou súpera sa zbavil obrancu Dunna, následne si vychnutal aj gólmana Daccorda a po skvelej práci zasunul puk do odkrytej svätyne, čím v 27. minúte upravoval na 3:2.

V zostave Flames sa tentokrát neobjavil Martin Pospíšil. Duel za stavu 3:3 smeroval do predĺženia, ktoré už po 41 sekundách rozhodol Kadri po ukážkovej prihrávke Kuzmenka. Pre Calgary to bol piaty triumf zo šiestich zápasov.

Ďalšie výsledky:

Buffalo - Detroit 4:3 pp

Detroit - Pittsburgh 1:5

NY Islanders - Philadelphia 4:3

Edmonton - Vancouver 3:2 sn

Anaheim - Los Angeles 0:4