Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Honzek žiari, Pospíšil je naňho hrdý. Je medzi nimi veľa podobností, tvrdí tréner Calgary

Honzek sa opäť ukázal v dobrom svetle.
Honzek sa opäť ukázal v dobrom svetle.Profimedia / ČTK / AP / Larry MacDougal
Samuel Honzek (19) prežíva mimoriadne vydarený kemp v Calgary. Slovenský útočník figuroval v zostave Flames v troch dueloch prípravy na novú sezónu a okrem jedného presného zásahu si pripísal aj päť asistencií. Úlohy jeho mentora sa pritom zhostil krajan Martin Pospíšil (24). Hlavný tréner tímu Ryan Huska (49) vidí v ich kariérnom príbehu podobnosť.

Podľa kormidelníka Flames kládla slovenská dvojica dôraz na tréningy v letnej príprave, ktorú absolvovala spolu. Pospíšil v nej mal potiahnuť Honzeka, čoho svedkom bol aj Huska. "Boli momenty, keď Samuel hovoril: 'Myslím si, že sme už urobili dosť' a Martin povedal, že ešte neskončili," uviedol kouč pre oficiálny portál klubu.

Huska narážal aj na životný príbeh staršieho z dvojice, ktorý sa musel na ceste do zámorskej profiligy vyrovnať s viacerými zraneniami, no odhodlaním dosiahol svoj vytúžený cieľ. "Je to súčasť Martyho, takže jeho krajan sa učí od chlapíka, ktorý si musel prejsť všetkými krokmi, aby sa dostal až sem," vravel lodivod.

Ukážková súhra Honzeka s Pospíšilom, Dvorský a Tatar bez bodov. 15-gólový western v Tampe

"Vyrovnal sa s niekoľkými zraneniami, podobne ako Honzek minulý rok. Musel sa presadiť v AHL a nakoniec presvedčiť ľudí v Calgary, že si zaslúži šancu hrať a chopil sa jej. Medzi oboma chalanmi je určite veľa podobností," dodal kormidelník.

Pospíšil uznal, že Honzek má všetky predpoklady na to, aby už v tejto sezóne prešiel z juniorského hokeja do profesionálneho. "Ide mu to naozaj veľmi dobre a som na neho hrdý. Ukazuje všetky svoje prednosti. Je veľký, silný a vie korčuľovať. Hovoril som mu, aby hral jednoducho a keď robí tieto veci, môže byť naozaj efektívny," povedal.

Dvojica preniesla súhru aj do zápasu. V noci na štvrtok v súboji s Vancouverom adresoval Pospíšil v 51. minúte prihrávku Honzekovi, ktorý vyrovnal na priebežných 2:2. Flames nakoniec prehrali s Canucks 3:4 po predĺžení.