Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hral za Košice či Banskú Bystricu. Ihnačák ukončil kariéru a stal sa skautom Pittsburghu

Ihnačák zanechal výraznú stopu aj na Slovensku.
Ihnačák zanechal výraznú stopu aj na Slovensku.Profimedia
Hokejový útočník Brian Ihnačák (39) ukončil hráčsku kariéru. Počas nej si vyskúšal viaceré súťaže v zámorí aj v Európe, odohral aj 126 zápasov v slovenskej extralige v dresoch Kežmarku, Zvolena, Popradu, Banskej Bystrice a Košíc.

O konci kariéry informoval na sociálnych sieťach a klub Pittsburgh Penguins ho predstavil ako nového hráčskeho skauta pre Európu. Syn bývalého československého reprezentanta Petra Ihnačáka sa narodil v Toronte a okrem kanadského občianstva má aj talianske. V roku 2014 reprezentoval Taliansko na MS.

V roku 2004 ho draftoval Pittsburgh, no do NHL sa neprebojoval. Pôsobil v nižších zámorských ligách, neskôr si v Európe vyskúšal súťaže v Taliansku, Švédsku, Nórsku, Česku i Švajčiarsku. V uplynulých dvoch sezónach hral v tretej najvyššej súťaži v Taliansku a zároveň pôsobil ako skaut klubu Mississauga Steelheads, ktorý pôsobí v kanadskej juniorskej súťaži OHL.

"Neviem nájsť správne slová, ktorými by som vyjadril vďaku svojej rodine, priateľom, spoluhráčom a fanúšikom za takú dlhú kariéru. Bolo veľkým šťastím, že som mohol hrať na toľkých rôznych miestach a zažiť veľa rôznych kultúr. Ďakujem všetkým, že ste boli súčasť tohto dobrodružstva. Som veľmi poctený a hrdý na to, že moju ďalšiu kapitolu začnem ako európsky skaut s Penguins," uviedol Brian Ihnačák.