Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ideálna formácia obmedzených voľných hráčov, ktorí v NHL ešte nemajú novú zmluvu

Seider aj Raymond sú budúcnosťou Detroitu.
Seider aj Raymond sú budúcnosťou Detroitu.Profimedia
Pomaly ale isto sa blíži nová sezóna NHL a viacerí kvalitní hráči stále ostávajú bez zmluvy. Flashscore Správy sa pozreli na to najlepšie, čo momentálne ponúka trh s obmedzenými voľnými hráčmi (RFA). Tí môžu rokovať iba s klubmi, v ktorých naposledy hrávali.
Ideálna zostava obmedzených voľných hráčov podľa Flashscore.
Ideálna zostava obmedzených voľných hráčov podľa Flashscore.Flashscore

Jeremy Swayman (Boston Bruins)

Aj keď mohol ísť na arbitráž, túto ponuku odmietol. Po odchode Ullmarka dal Boston jasne najavo to, čo sa už dlho všeobecne vedelo, že práve Swayman je budúcnosťou v bránkovisku Bruins. Rodák z Aljašky v minulej sezóne v podstate vytlačil švédskeho konkurenta z väčšiny stretnutí, keďže 44 ich odchytal v základnej časti a ďalších dvanásť pridal v play-off.

Má iba 25 rokov a všetko pred sebou. O jeho novej zmluve sa v podstate nepochybuje, ale stále nie je na stole. Podľa zámorských médií by sa priemerný ročný plat mohol pohybovať nad hranicou ôsmich miliónov eur. Možno by sa dokonca aj priblížil k deviatim. Aktuálne majú Bruins voľných 8,636 milióna dolárov. Drvivú väčšinu tak pojme Swayman.

Moritz Seider (Detroit Red Wings)

Nemecký obranca sa stal šestkou draftu v roku 2019 a vzbudilo to veľký rozruch, pretože išlo o veľmi prekvapivý ťah Detroitu. Ukázalo sa však, že Red Wings dobre vedeli, čo robia. Seider sa pomerne rýchlo zaradil medzi opory a zatiaľ odohral v NHL tri sezóny, počas ktorých získal postupne 50, 42 a 42 bodov. Dokonca vyhral aj Calder Trophy pre najlepšieho nováčika.

Skončil sa mu trojročný nováčikovský kontrakt, a tak je potrebné výrazné zvýšenie platu. Tréner Derek Lalonde v ňom už teraz napriek nízkemu veku vidí lídra tímu. Všeobecne sa očakáva, že rodák z mesta Zell by mohol dostať dlhodobý osemročný kontrakt, ktorý by sa blížil k priemernej hodnote osem miliónov dolárov a to by si Detroit aj mohol dovoliť, keďže aktuálne má pod platovým stropom voľných takmer osemnásť miliónov.

Thomas Harley (Dallas Stars)

Rodák z amerického mesta Syracuse reprezentoval Kanadu na juniorskej úrovni. Dallas si ho v roku 2019 vybral v drafte na osemnástej pozícii. Chvíľu trvalo, kým Harley získal miesto v zostave Stars, ale posledná sezóna mu vyšla výborne, keďže nazbieral 47 bodov za pätnásť gólov a 32 asistencií. V play-off pridal ďalšie štyri, pričom sa s tímom dostal do finále konferencie.

Mladý bek mal pravidelne vysoký ice-time, no pri rokovaniach o výške platu hrá proti nemu fakt, že na rozdiel od ďalších hráčov v tomto rebríčku má za sebou len jeden kompletný ročník. Generálny manažér Jim Nill tvrdí, že sa netreba obávať a že dohoda príde. Harley by podľa všetkého dostal časovo kratšiu zmluvu v hodnote okolo piatich miliónov dolárov, možno trochu menej.

Seth Jarvis (Carolina Hurricanes)

Carolina má k dispozícii pod platovým stropom 6,4 milióna dolárov a po odchode viacerých kľúčových hráčov ako Pesce, Skjei, Guentzel, Teräväinen či Kuznecov by mal byť práve mladý krídelník jednou z najväčších opôr tímu. V predošlom ročníku zaznamenal rekordných 67 bodov za 33 gólov a 34 asistencií, viac ich nazbieral iba Sebastian Aho a ďalších deväť pridal Kanaďan v play-off.

Aktuálne však Hurricanes majú pred sebou stále veľa práce. Napriek tomu, že už museli počas leta riešiť množstvo prekážok, ešte nie sú v optimálnej pozícii. V mužstve nakoniec ostal Martin Nečas. Ohľadom Jarvisa sa hovorí o kratšej, možno trojročnej zmluve v priemernej hodnote okolo šiestich miliónov dolárov. To by dalo organizácii viac možností smerom do budúcnosti.

Matthew Beniers (Seattle Kraken)

Dvojka draftu 2021 a vôbec prvý hráč, ktorého si Seattle po svojom vzniku vybral, vletel počas sezóny 2021/22, po kvalitnom roku v NCAA, do NHL ako víchor. V desiatich dueloch zaknihoval deväť bodov. Následný ročník mu priniesol až 57 bodov, pričom ďalších sedem pridal v play-off a získal aj Calder Trophy, no ten minulý bol s 15 gólmi a 22 asistenciami mierne horší. Napriek tomu je pred Beniersom veľká budúcnosť.

Nielen Kraken si na jeho hre okrem ofenzívnej kvality cenia aj defenzívnu zodpovednosť a dokonca sa už otvorene hovorí o tom, že čoskoro by sa mohol stať novým kapitánom Seattlu. Generálny manažér Ron Francis ale aktuálne pri rokovaniach potrebuje byť kreatívny. Zdá sa, že Beniers sa podľa všetkého dohodne na kratšej prechodnej zmluve, ktorá by mohla byť napríklad trojročná s platom okolo piatich miliónov eur.

Lucas Raymond (Detroit Red Wings)

Švédsky krídelník je v rovnakej situácii ako jeho vyššie spomínaný spoluhráč Seider. Takisto ide o mladíka s veľkým potenciálom, ktorý by sa mal postupne stať jednou z hviezd NHL. Informácie zo zámoria naznačujú, že obaja by mali podpísať podobné zmluvy. To znamená, že aj Raymond by sa mohol priblížiť k hranici ôsmich miliónov dolárov počas siedmich alebo ôsmich rokov.

Rodák z Göteborgu počas predošlého ročníka výrazne zvýšil svoje čísla, pretože zaznamenal až 72 bodov (31+41) a bol najproduktívnejším hráčom Detroitu. Predtým zažil sezóny, v ktorých zaknihoval 57 a 45 bodov, takže všetko nasvedčuje tomu, že jeho kvalita bude len narastať. Red Wings si ho vybrali na štvrtom mieste draftu v roku 2020. Z tohto ročníka má momentálne celkovo viac bodov iba Tim Stützle.

Ďalšie známe mená: Philip Broberg (Edmonton Oilers), Arthur Kaliyev (Los Angeles Kings), Dawson Mercer (New Jersey Devils), Dylan Holloway (Edmonton Oilers), Jakob Pelletier (Calgary Flames), Peyton Krebs (Buffalo Sabres), Cole Perfetti (Winnipeg Jets), Cole Sillinger (Columbus Blue Jackets), Nick Robertson (Toronto Maple Leafs), Philip Tomasino (Nashville Predators)