Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

K významným métam si pomohli navzájom. Skvelý príbeh, zhodli sa Crosby a Malkin

Crosby a Malkin sú lídrami Penguins.
Crosby a Malkin sú lídrami Penguins. Profimedia / Harry How / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Kanadský hokejista Sidney Crosby (37) sa stal desiatym hráčom histórie, ktorý v zámorskej NHL dosiahol métu 1 600 bodov. Kapitán Pittsburghu prispel víťazným gólom a dvoma asistenciami k triumfu tučniakov nad Buffalom 6:5 po predĺžení a ovácie publika si užíval aj so spoluhráčom Jevgenijom Malkinom (38), ktorý zaznamenal svoj 500. gól v profilige.

Ruský útočník zaznamenal v zápase štyri body, dal gól a mal tri asistencie. "Pamätám si ako som sledoval jeho hru. K nám prišiel v mojom druhom ročníku v NHL v roku 2006. Vedel som, že je šikovný a od začiatku som videl, že je výnimočný. Dúfal som, že naša spolupráca bude fungovať a som za to veľmi vďačný. Myslím si, že či už ide o momenty ako dnes večer, alebo o veci, ktoré sme prežili - a boli aj dobré aj zlé, tak je neuveriteľné byť súčasťou tohto tímu a hrať s ním takto dlho," velebil Crosby svojho spoluhráča.

Práve po asistencii Malkina prišiel veľký moment pre 37-ročného Kanaďana. Rýchlejšie ako on nazbierali 1 600 bodov v profilige iba Wayne Gretzky (667 zápasov), Mario Lemieux (812), Marcel Dionne (1 164) a Jaromír Jágr (1 274). Crosby na to potreboval 1277 zápasov.

"Toto je skvelý príbeh. Neviem, ako to funguje, ale ja som mu pomohol asistenciou na jeho 1 600. bod a on mne na 500. gól. Je to skvelé pre mňa, aj pre neho. Asi si zaslúžime prežiť túto noc spolu," povedal Malkin pre klubový web.

Crosby navyše zaznamenal 91. víťazný gól v kariére a v tejto štatistike sa na 21. mieste dotiahol na Gretzkeho a Marka Recchiho. "Som rád, že rozhodol a že získal 1 600 bodov. Zaslúži si každý jeden. Je to vodca, kapitán, tvrdo pracuje na každom tréningu," dodal Malkin.

Obaja hráči zapózovali po zápase fotografom aj s pukmi, kapitán Penguins potom ešte raz vyzdvihol prínos Malkina pre tím. "Mal som miesto v prvom rade, aby som sledoval ako to robí. Sme zaňho naozaj šťastní. Vieme, aké ťažké je dostať sa k tomuto číslu a ako dlho a ako dobre to robí. Je to veľký úspech a som naňho hrdý," uzavrel.