Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kľúčový Pospíšil, víťazný debut Honzeka v prvej formácii. Slafkovský pomohol pokoriť Toronto

Honzek zažil v NHL úspešnú premiéru.
Honzek zažil v NHL úspešnú premiéru.Profimedia / ČTK / AP / DARRYL DYCK
Vstup do novej sezóny NHL už za sebou majú aj ďalší Slováci. Juraj Slafkovský (20) sa asistenciou podieľal na jedinom góle súboja s Torontom. Martin Pospíšil (24) na nič nečakal, hneď si otvoril strelecký účet ročníka a pridal aj asistenciu na víťazný zásah mužstva. Samuel Honzek (19) bol pri svojom debute v zámorskej profilige súčasťou prvého útoku Calgary.

Montreal - Toronto 1:0

Pred duelom hrali v prospech Toronta lepšie výsledky z prípravných zápasov. Maple Leafs vyhrali v predsezónnom období štyri zo šiestich súbojov, z toho dva práve nad Montrealom. V oboch prípadoch to však bol tesný triumf 2:1.

Gólovo tesné to bolo aj teraz v ostrom meraní síl, v ktorom síce hostia výrazne prestrieľali domácich, no tím Canadiens podržal skvelý brankár Montembeault, keď z obrovského počtu 48 striel súpera nepustil za svoj chrbát žiadnu z nich a postaral sa o nový rekord ligy v otváracom zápase ročníka. 

V jedinom presnom zásahu celého stretnutia mal prsty Slafkovský, v ôsmej minúte počas presilovky krížnou prihrávkou našiel Caufielda, ktorý z prvej upratal puk do bránky. Domáci počas prípravy neskórovali z 30 početných výhod ani raz, tentokrát na gól premenili hneď druhú presilovú hru.

Slovenský hokejista strávil na ľade 18 minút, bol druhým najvyťaženejším útočníkom svojho mužstva. Toronto sa naposledy gólovo nepresadilo ešte 20. novembra 2021. Spolu s duelmi play-off tak ťahalo 252-zápasovú šnúru s aspoň jednou trefou, ide o tretiu najdlhšiu sériu v dejinách súťaže. Absolútne maximum majú na konte LA Kings, ktorí sa presadili v 264 dueloch po sebe.

Vancouver - Calgary 5:6 pp

Veľká chvíľa nastala v kariére Honzeka, ktorý si skvelými výkonmi v príprave vyslúžil právo na debut v NHL. Tréner Ryan Huska ho ocenil miestom v prvej útočnej formácii. Mladého Slováka čakala pred vystúpením na ľade Canucks milá povinnosť - absolvoval tradičné nováčikovské "kolečko."

Po prvej tretine to však preňho nevyzeralo na víťaznú premiéru, Vancouver totiž viedol 4:1 a po 40 minútach 4:2. Bližšie k obratu nasmeroval hostí Pospíšil, keď v úvode tretej tretiny znížil na rozdiel jediného gólu. O pár minút sa na listinu strelcov pridali aj Weegar a Huberdeau, Flames razom vyhrávali 5:4.

Pomaly sa začalo zdať, že Calgary po parádnej otočke dotiahne duel do víťazného konca, no v 59. minúte vyrovnal J.T. Miller a šlo sa do predĺženia. V extra časti sa hralo iba niečo vyše minúty a pol, keď zodpovednosť na svoje plecia zobral Zary a rozhodol o triumfe Flames. Na zlomovú trefu mu prihrával Pospíšil.

Ďalšie výsledky:

Pittsburgh - NY Rangers 0:6

Edmonton - Winnipeg 0:6

Vegas - Colorado 8:4