Koch zostáva v zámorí, sen o trvalý prienik do NHL bude pokračovať v Utahu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Koch zostáva v zámorí, sen o trvalý prienik do NHL bude pokračovať v Utahu

Koch reprezentoval Slovensko na MS už trikrát.
Koch reprezentoval Slovensko na MS už trikrát.Profimedia
Slovenský reprezentačný obranca Patrik Koch (27) bude aj naďalej pôsobiť v zámorí, keď podpísal ročnú dvojcestnú zmluvu s klubom NHL Utah Hockey Club. Celok, ktorý bude po presune z Arizony pôsobiť v Salt Lake City, to oznámil krátko po polnoci zo štvrtka na piatok. Informácie o výške platu známe zatiaľ nie sú.

Koch zaznamenal v ostatnom ročníku v 63 zápasoch základnej časti za farmársky Tucson Roadrunners v AHL bilanciu gól, 14 asistencií a 15 bodov, stihol zaknihovať aj 97 trestných minút. Dvakrát nastúpil v play-off. 

V sezóne 2023/24 v NHL zároveň debutoval v drese Arizony Coyotes. Jeho plat v rámci NHL bol na úrovni 847,5-tisíc amerických dolárov, v AHL to bolo o poznanie menej - 72,5 tisíc. 

Dvadsaťsedemročný bek reprezentoval Slovensko na májových majstrovstách sveta v Prahe. Vo výbere Craiga Ramsayho nastúpil do ôsmich duelov a získal štyri body (1+3).

Rodák z Malaciek sa do zámoria presunul po ročníku 2022/2023, keď pôsobil tretiu sezónu v českých Vítkoviciach. Na MS hájil farby svojej krajiny celkovo trikrát (2019, 2023, 2024).