Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Komplikácie pre LA Kings. Obranca Doughty vynechá so zlomeným členkom väčšinu sezóny

Doughty vynechá takmer celú sezónu v LA.
Doughty vynechá takmer celú sezónu v LA.Profimedia
Los Angeles Kings bude väčšinu nadchádzajúcej sezóny NHL chýbať obranca Drew Doughty (34). Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára si v príprave zlomil ľavý členok a musel sa podrobiť operácii. Tréner Jim Hiller v piatok uviedol, že to neznamená, že držiteľ Norrisovej trofeje pre najlepšieho obrancu NHL z roku 2016 vôbec nestihne ročník. Podľa agentúry AP však Doughty vynechá väčšinu základnej časti.

Doughty sa zranil v stredajšom prípravnom zápase proti Vegas pri zrážke v blízkosti bránkoviska s bývalým spoluhráčom, útočníkom Tannerom Pearsonom, ktorý je u Golden Knights okrem iného na skúške.

"Nemôžeme s tým nič robiť," povedal o jeho zranení kapitán Kings Anže Kopitar. "Vieme, že Drew urobí všetko pre to, aby sa vrátil čo najskôr. Zatiaľ musíme hrať bez neho," dodal slovinský útočník.

Doughty odohral v minulej sezóne všetkých 82 zápasov základnej časti s bilanciou 15 gólov a 35 asistencií. V piatich play-off vystúpeniach pridal dvojnásobný olympijský víťaz s Kanadou dva góly a jednu asistenciu.