Los Angeles vyradilo z kempu až 27 hráčov, medzi nimi aj Slovák Chromiak

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Los Angeles vyradilo z kempu až 27 hráčov, medzi nimi aj Slovák Chromiak

Chromiak smeruje do známeho prostredia.
Chromiak smeruje do známeho prostredia.Profimedia
Klub zámorskej hokejovej NHL Los Angeles poslal slovenského útočníka Martina Chromiaka (21) na farmu v Ontariu. Kings v nedeľu vyradili z hlavného kempu pred štartom novej sezóny dokopy 27 hráčov, v prvom tíme tak zostalo 28 hokejistov.

Chromiak odohral vo farmárskom tíme Ontario Reign z AHL aj minulú sezónu, v 55 zápasoch strelil 15 gólov a pridal 13 asistencií. V dvoch dueloch play-off pridal jeden bod (0+1). Kings si ho vybrali zo 128. miesta v drafte v roku 2020. S tímom má zmluvu do roku 2025.

Pred odchodom do zámoria pôsobil na slovenských klziskách vo farbách trenčianskej Dukly či reprezentačného výberu do 18 rokov, ktorý sa konfrontoval so seniorským hokejom v rámci druhej najvyššej súťaže.

Za oceánom má skúsenosť aj s OHL, ktorú počas dvoch ročníkov hrával v drese Kingstonu Frontenacs. Jeho druhé tamojšie pôsobenie bolo pre jeho individuálne štatistiky viac než efektívnym prínosom. Za 56 stretnutí súťažného ročníka 2021/22 dokázal zaknihovať až 51 presných zásahov a 47 gólových asistencií.

Výsledky zápasov LA Kings v príprave pred novou sezónou NHL
Výsledky zápasov LA Kings v príprave pred novou sezónou NHLFlashscore