Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

MacKinnon prvýkrát so stobodovou sezónou. Stal sa prvou hviezdou týždňa

MacKinnon sa stal prvou hviezdou týždňa.
MacKinnon sa stal prvou hviezdou týždňa.Profimedia
Hráčmi týždňa v zámorskej hokejovej NHL sa stali center Colorada Nathan MacKinnon (27), krídelník Jordan Eberle (32) zo Seattlu a brankár Floridy Alex Lyon (30). V pondelok o tom informovala oficiálna webstránka súťaže.

Ocenenie pre prvú hviezdu týždňa patrí MacKinnonovi, ktorý v sledovanom období strelil tri víťazné góly svojho tímu. Celkovo si v uplynulom týždni pripísal v štyroch zápasoch 10 kanadských bodov za 5 gólov a rovnaký počet asistencií, čím výrazne pomohol Avalanche dostať sa na prvé miesto v tabuľke Centrálnej divízie.

Hneď v úvodnom dueli proti San Jose dosiahol Kanaďan premiérovo v kariére na stobodovú hranicu, čo sa mu podarilo ako siedmemu hokejistovi v histórii Colorada a prvému od roku 2007 po Joeovi Sakicovi. Aktuálne je so 107 bodmi v 68 zápasoch na šiestej priečke produktivity celej súťaže.

Eberle zaznamenal osem bodov (4+4) v štyroch vystúpeniach Seattlu, ktorí si prvýkrát v klubovej histórii vybojovali miestenku v play-off. Dva z jeho štyroch presných zásahov mali prívlastok víťazné.

Lyon zlikvidoval 117 zo 122 striel, ktorého naňho v minulom týždni smerovali. "Panterov" priviedol k trom víťazstvám. Obzvlášť v súboji s Ottawou privádzal strelcov súpera do zúfalstva. Na triumfe 7:2 sa podieľal 56 úspešnými zákrokmi.