Magické sólo a štyri body McDavida. Edmonton sa nevzdáva, finálovú sériu presunul na svoj ľad

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Magické sólo a štyri body McDavida. Edmonton sa nevzdáva, finálovú sériu presunul na svoj ľad

McDavid znovu naplno zažiaril.
McDavid znovu naplno zažiaril.Profimedia
Pomyselný nôž sa od krku tímu Edmontonu opäť trochu vzdialil. Oilers dokázali vo finále Stanley Cupy vyhrať druhý duel v rade a záverečnú sériu sezóny presunuli na svoj ľad, kde sa predstavia 22. júna od 2:00 SEČ. Výraznou mierou k tomu prispel nezastaviteľný Connor McDavid (27), ktorý zaknihoval štyri kanadské body.

Florida - Edmonton 3:5

/stav série: 3:2/

Fanúšikovia Floridy sa v domácej Amerant Bank Arene premiérových majstrovských osláv nedočkali. V piatej kapitole finálových bitiek sa o to najväčším dielom pričinil hokejový fenomén McDavid, ktorý znovu predviedol niečo zo svojej mágie a prekonal niekoľko historickýh zápisov.

Prvá tretina dala Edmontonu najtesnejší náskok, keď Brown po úniku vykúpal brankára Bobrovského. Po piatich minútach druhého dejstva však skóre znelo už 3:0 pre Oilers, ich kapitán mal v tom čase na svojom konte bilanciu 1+1, k asistencii pridal aj šikovnú gólovú strelu.

Panthers znížili zásluhou Tkachuka, následne však prišla chvíľa geniality zo strany McDavida - k puku sa dostal pri vlastnej bránke, poľahky prešiel k útočnému pásmu, preštrikoval sa obranou súpera a Perrymu naservíroval prihrávku ako na podnose. Tento moment sa neskôr ukázal ako rozhodujúci.

Florida svoju stratu skresala na 3:4, ale v úplnom závere McDavid dosledoval situáciu, keď puk smerujúci na prázdnu bránku tesne pred čiarou odvrátil obetavým zákrokom Tkachuk, líder Edmontonu však vzápätí upravil konečnú podobu výsledku.

So zápisom 2+2 sa ťahúň Edmontonu dostal v aktuálnom play-off na hranicu 42 individuálnych bodov. Ako prvý v histórii zaznamenal dvakrát po sebe štvorbodový zápas vo finálovej sérii a takisto aj tri body počas jednej tretiny v dvoch finálových vystúpeniach v rade. Za patričnú zmienku stojí aj nadstavbová produktivita obrancu Boucharda, ktorý má už 30 kanadských bodov.