Meno pre nováčika v NHL? Klub z Utahu by sa mohol volať Blizzard, Venom či Yeti

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Meno pre nováčika v NHL? Klub z Utahu by sa mohol volať Blizzard, Venom či Yeti

Utah bude hrať svoje domáce zápasy v Delta Center.
Utah bude hrať svoje domáce zápasy v Delta Center.AFP
Hľadanie názvu pre klub NHL v Utahu je v záverečnej fáze. Z pôvodných 20 návrhov fanúšikovia určili šesť najobľúbenejších a teraz vyberú finálny. Druhé kolo hlasovania bude prebiehať do 20. júna.

Doteraz sa do hlasovania zapojilo 520-tisíc ľudí, pričom do finále postúpili názvy Blizzard, Mammoth, Outlaws, Venom, Yeti a Utah Hockey Club (Utah HC). V budúcej sezóne budú bývalí hráči Arizony hrať len pod názvom Utah, až od ročníka 2025/26 budú používať nové "priezvisko".

Klub, v ktorom v ostatnom ročníku odohrali súťažné duely v NHL Miloš Kelemen, Patrik Koch a Adam Ružička, sa z Arizony sťahuje pre nevyhovujúcu halu. Odteraz bude pôsobiť v Salt Lake City v Delta Center, kde hrajú aj Utah Jazz, ktorí majú rovnakého majiteľa.

Tím bude mať vo svojej viac ako 50-ročnej histórii už štvrtý názov. Coyotes boli nástupcom pôvodného tímu Winnipeg Jets, ktorý od roku 1972 hral v konkurenčnej WHA a po jej zániku v roku 1979 vstúpil do NHL.

V roku 1996 sa klub presťahoval z Kanady do Spojených štátov amerických a pôsobil pod názvom Phoenix Coyotes. Od roku 2014 niesol názov štátu Arizona. V apríli tohto roka bol schválený jeho presun do Salt Lake City v štáte Utah.