Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Montreal sa strachuje o najväčšiu letnú posilu, Laine opúšťal arénu o barlách

Patrik Laine zápas proti Torontu nedohral.
Patrik Laine zápas proti Torontu nedohral. Profimedia / ČTK / AP / Evan Buhler
Želal si čerstvý štart na novom mieste. Patrik Laine (26) prežil náročnú minulú sezónu. Pre zranenie a účasť v asistenčnom programe odohral iba 18 zápasov. Príchod do Montrealu Canadiens preňho mal byť odrazovým mostíkom. Situácia sa však výrazne komplikuje. 

Montreal - Toronto 1:2

Fín v júli opustil asistenčný program NHLPA určený na liečbu mentálneho zdravia či závislosti od návykových látok. V tom čase bol stále hráčom Columbusu Blue Jackets, kde už svoju budúcnosť nevidel. Výmenou za obrancu Jordana Harrisa a voľbu v druhom kole draftu 2026 preto zamieril do Montrealu Canadiens

V novom prostredí si od reprezentanta z krajiny tisícich jazier sľubovali veľa. Podľa papierových predpokladov mal byť ofenzívnym ťahúňom tímu. Všetky plány sa poriadne skomplikovali pri jeho druhom predsezónnom štarte. Už po necelých piatich minútach súboja proti Torontu Maple Leafs schádzal po tvrdom zákroku do útrob štadióna s bolestivou grimasou. 

Pri prechode do útočnej tretiny sa rodák z Tampere odhodlal vtesnať medzi dvojicu brániacich hráčov. Cedric Paré ho však zastavil poriadne nešetrným spôsobom. Severana trafil priamo do kolena, ktoré rotovalo do neprirodzenej polohy. Do šatní odchádzal za pomoci kustódov, pričom na ľade sa už vo zvyšku stretnutia neobjavil. Aby toho pre Canadiens nebolo málo, zdravotné komplikácie hlásil už 13 sekúnd po vhodení úvodného buly talentovaný obranca David Reinbacher.

“Je to na nič. Patrik bol plný nadšenia z toho, že sa pripojil k nášmu tímu a videl, čo sa tu pokúšame vybudovať. O to horšie je, keď sa zraní hráč, ktorý si už v minulosti vytrpel svoje,“ sklamane konštatoval Kirby Dach. Podľa dostupných informácií opúšťal Patrik Laine arénu s kolennou ortézou o barlách. Bezprostredne po zápase ešte hlavný tréner Martin St. Louis bližšie informácie o jeho zdravotnom stave nemal. Na základe vývoja celej situácie však zrejme nepôjde o zanedbateľné komplikácie. 

Posledné zranenia Patrika Laineho.
Posledné zranenia Patrika Laineho.Flashscore

Spomínané momenty vo výraznej miere ovplyvnili priebeh duelu. Odplatu za fínskeho kolegu bez váhania doručil Arber Xhekaj, ktorý síce inkasoval trest do konca stretnutia, no zaplnené tribúny ho odmenili aplauzom. Nervózna konfrontácia priniesla aj ďalšie pästné výmeny, pričom súčasťou jednej z nich bol Juraj Slafkovský.

Slafkovský nebojácne zhodil rukavice, súperovi spôsobil tržnú ranu