Montreal ukázal na Demidova, so Slafkovským môžu byť postrachom všetkých defenzív NHL

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Montreal ukázal na Demidova, so Slafkovským môžu byť postrachom všetkých defenzív NHL

Demidov bol do NHL draftovaný Montrealom.
Demidov bol do NHL draftovaný Montrealom.Profimedia
Prvé kolo draftu zámorskej NHL prinieslo viacero veľmi zaujímavých momentov a jedným z nich je aj výber Montrealu, ktorý si z piateho miesta vybral ruského krídelníka Ivana Demidova (18).

Las Vegas vytvorilo z draftu obrovskú šou a Montreal ju ešte znásobil, keď vyhlásiť jeho výber prišla veľká fanúšička klubu a svetoznáma speváčka Celine Dion. Tá si dala na čas a nakoniec povedala meno Ivan Demidov, po čom nasledovala veľká dávka radosti medzi fanúšikmi.

Ruský útočník má všetky predpoklady stať sa hviezdou NHL. Mnohé preddraftové rebríčky ho pasovali do pozície druhého najlepšieho hráča tohto roka, ale nakoniec sa posunul o niekoľko priečok nižšie. Mladík je skutočným pokladom a technicky neskutočne vyspelým hráčom.

Má rýchle pohyby, ktoré vedia zmiasť každú defenzívu. Okrem výborného prehľadu v hre a presných prihrávok patrí medzi jeho silné stránky takisto presné a prudké zakončenie. Rovnako tak jeho korčuľovanie.

SKA Petrohrad v sezóne 2022/23 poslal Demidova do MHL, tam sa stal najlepším hráčom sezóny. Počas 30 stretnutí základnej časti nazbieral 60 bodov, ďalších 28 pridal v 17 vystúpeniach v rámci play-off. Okrem titulu sa stal napríklad najužitočnejším hráčom ročníka. 

Aj keď to samozrejme bude ešte nejaký čas trvať, tak Demidov a Juraj Slafkovský môžu čoskoro vytvoriť jednu z najnebezpečnejších dvojíc v NHL. Obaja majú všetko pred sebou a budú sa iba zlepšovať. Slovenský krídelník to už preukazuje.