Najväčšie zmluvy leta sú podpísané. Guentzel má deväť miliónov, Reinhart len o čosi menej

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Najväčšie zmluvy leta sú podpísané. Guentzel má deväť miliónov, Reinhart len o čosi menej

Guentzel sa stal hráčom Tampy Bay.
Guentzel sa stal hráčom Tampy Bay.Profimedia
Americký útočník Jake Guentzel (29) podpísal s Tampou Bay sedemročný kontrakt na priemerne deväť miliónov dolárov. Kanadský ofenzívny hráč Sam Reinhart (28) sa zas dohodol s Floridou na osemročnom kontrakte za priemerne 8,625 milióna dolárov.

Tampa má novú hviezdu

Guentzel pred uzávierkou prestupov opustil Pittsburgh a o Stanley Cup bojoval v drese Caroliny, kde zapadol veľmi dobre. V zostávajúcich sedemnástich dueloch základnej časti získal 25 bodov (8+17), ďalších deväť pridal v play-off.

Hurricanes sa snažili, aby v ich tíme ostal, keďže za neho pri výmene obetovali veľa. Rokovania o osemročnej zmluve v priemernej hodnote osem miliónov dolárov boli blízko dohody, ale nakoniec sa do situácie vložila Tampa Bay a získala naňho práva za voľbu v treťom kole draftu 2025.

Obe strany sa tak mohli dohodnúť na zmluve ešte pred oficiálnym otvorením trhu s voľnými hráčmi. Guentzel doposiaľ poberal šesť miliónov dolárov ročne. Teraz však väčšina peňazí bude v rámci bonusov. V prvej až štvrtej sezóne ho Tampa nemôže vymeniť bez jeho súhlasu, od 5. do 7. roku môže zablokovať trejd do desiatich tímov.

Generálny manažér Julien BriseBois totiž prekvapivo vymenil obrancu Michaila Sergačova do Utahu. Rus ročne poberá 8,5 milióna dolárov. Navyše odišiel aj Tanner Jeannot, ten bude so svojou zmluvou na 2,6 milióna hrať za Los Angeles.

Po podpise Guentzela má Tampa pod platovým stropom voľných ešte 7,5 milióna dolárov. To je dostatok miesta, aby mohol v tíme ostať kapitán Steven Stamkos, no aktuálne to tak nevyzerá. Viacerí zámorskí novinári sa zhodujú, že veľkú šancu na jeho získ má Nashville.

Po životnej sezóne aj životný kontrakt

Sam Reinhart má za sebou životný ročník. V sezóne 2023/24 počas základnej časti strelil až 57 gólov (získal 94 bodov), pričom ďalších 10 zásahov pridal v play-off vrátane toho najdôležitejšieho - víťazného v siedmom súboji finále proti Edmontonu, keď Floride vystrelil prvý Stanley Cup v histórii. Doposiaľ poberal 6,5 milióna dolárov.