Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Návrat po škandále a zrušenom treste. Bowman je novým generálnym manažérom Edmontonu

Bowman sa vracia do NHL po trojročnej pauze.
Bowman sa vracia do NHL po trojročnej pauze.Profimedia
Stan Bowman (51) sa stal novým generálnym manažérom hokejistov Edmontonu Oilers. Svojho postu sa ujal necelé tri roky po tom, ako po prevalení sexuálneho škandálu musel skončiť v tejto funkcii v ďalšom klube NHL Chicago Blackhawks. Informovala o tom agentúra AP.

Vtedajší tréner Chicaga Joel Quenneville a funkcionári Bowman a Al MacIsaac dostali v októbri 2021 tresty za podiel na škandále so sexuálnym napadnutím hráča Kylea Beacha. V roku 2010 všetci traja pôsobili v organizácii Blackhawks a podľa výsledkov nezávislého vyšetrovania nedostatočne reagovali na obvinenia, že Beacha sexuálne napadol vtedajší klubový videoanalytik Brad Aldrich.

Funkcionári Chicaga sa snažili prípad utajiť a jeho detaily vyšli na verejnosť až po desiatich rokoch. Začiatkom júla 2024 vedenie NHL zrušilo tresty a tak sa Bowman môže vrátiť do profiligového kolotoča.

Bowman vo funkcii GM Edmontonu nahradil Kena Hollanda, ktorému po sezóne vypršala zmluva a po dohode nebola obnovená. Oilers v júni bojovali vo finále NHL, v rozhodujúcom siedmom zápase prehrali s Floridou 1:2.