Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nemec bol v Prahe na NHL už ako dieťa, teraz sa chce predviesť starým rodičom

Šimon Nemec počas tréningu pred otváracím stretom nového ročníka NHL.
Šimon Nemec počas tréningu pred otváracím stretom nového ročníka NHL.Pavel Mazáč / Profimedia
Slovenský hokejový obranca Šimon Nemec (20) v roku 2010 ako dieťa sledoval zápas Bostonu s Phoenixom v O2 Aréne a teraz si dvojka predminuloročného v Prahe zahrá. V piatok a sobotu sa v českej metropole predstaví New Jersey proti Buffalu. Rodák z Liptovského Mikuláša sa teší, že ho budú vidieť naživo hrať konečne starí rodičia.

Buffalo Sabres - New Jersey Devils (piatok, 19:00)

V hľadisku bude mať slovenský talent veľkú podporu nielen rodiny, ale aj priateľov. "Bude ich asi dvadsať. Je to skvelé, pretože to nemám ďaleko od domova. Teším sa, lebo moji starí rodičia už nemôžu lietať do Ameriky. Je to príležitosť zahrať si pred nimi," povedal Nemec novinárom.

Pre Slovákov je NHL v Česku podobnou udalosťou ako pre českých hokejistov. "Nie som tu síce doma, ale je to takmer ako doma. Je skvelé, že je to tu. Keď som mal asi šesť rokov, prišiel som sem na zápas Bruins proti Phoenixu. Stále si naň dobre pamätám. Teším sa na tieto duely,“ pokračoval.

Stret Bostonu v roku 2010 si naživo pozrel aj vtedy štrnásťročný David Pastrňák, súčasný líder Bruins. Nemec verí, že v hľadisku budú mladí hokejisti, ktorí sa inšpirujú zápasmi NHL a v budúcnosti sa presadia na veľkej scéne.

"Pre ľudí v Európe je skvelé, že tu môžu vidieť najlepšiu ligu na svete. Možno sa tu nájdu aj takíto chlapci," pokračoval rodák z Liptovského Mikuláša, ktorý má 20 rokoch už štyri účasti na majstrovstvách sveta a bronz z olympijských hier v Pekingu z roku 2022.

Tatar verí, že New Jersey bude mať v Prahe výhodu. Každý bod sa počíta, hovorí