Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nemec by mohol byť prvým, kto pôjde na farmu. Zo zostavy ho vytláča neznámy mladík

Casey (vľavo) a Nemec (vpravo) sú jeden pre druhého konkurenciou.
Casey (vľavo) a Nemec (vpravo) sú jeden pre druhého konkurenciou.BRUCE BENNETT / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP / Profimedia
Slovenský obranca Šimon Nemec (20) nezažíva ideálny úvod novej sezóny a keďže konkurencia v defenzíve New Jersey je po letných príchodoch veľká, rodák z Liptovského Mikuláša musí čím skôr zlepšiť svoje výkony, pretože inak môže zo zostavy vypadnúť.

Devils počas leta priviedli skúsených obrancov na čele s Brettom Pescom a Brendenom Dillonom, pričom v tíme už predtým boli Luke Hughes, Dougie Hamilton, Jonas Siegenthaler či Johnny Kovacevic, takže Nemec nemal mať pozíciu istú, avšak určite sa počítalo s tým, že bude v lepšej situácii ako je teraz.

Aj napriek tomu, že zranení Pesce a Hughes ešte do hry v tomto ročníku nezasiahli, slovenský bek hrá v treťom obrannom páre. Počas šiestich zápasov nebodoval, raz bol vylúčený a zapísal si jednu plusku. Keď sa ale dvojica zranených obrancov vráti, v zostave New Jersey by mohli nastať výraznejšie zmeny.

Spoločne s Nemcom nastupuje mladý Seamus Casey. Americký hokejista bol draftovaný rovnako ako bývalý bek Nitry v roku 2022, ale diabli na neho ukázali v druhom kole na celkovom 46. mieste. Aj vďaka zraneniam sa dostal do zostavy na otváracie stretnutie, čo bolo pre väčšinu fanúšikov aj odborníkov veľmi prekvapivé.

Predvádza však veľmi kvalitné výkony, ktoré podčiarkol tromi gólmi a jednou asistenciou. Rodák z Miami navyše ešte ani raz nebol vylúčený, pritom pridal dva plusové body. Priemerne strávi na ľade iba niečo cez trinásť minút. Chváli ho takisto tréner Sheldon Keefe, čo nie sú pozitívne správy pre Nemca.

"Baví sa hokejom. Puky ho nachádzajú v správnych pozíciách a on to využíva. Ak by to ale bolo tak, že dáva góly, no v defenzíve panikári, nezostane v prvom tíme. Aj v obrane hrá veľmi inteligentne. Nekomplikuje si veci," hovorí Keefe.

Navyše zo zámoria sa už ozývajú hlasy, že by sa Šimon Nemec mohol pozrieť späť na farmu. "Keď sa Pesce vráti, tak práve on by mohol byť prvým hráčom poslaný na farmu. To však nemusí byť zlá vec. Nemec bude mať čas zapracovať na tom, aby sa stal plnohodnotným obojsmerným obrancom," píše The Hockey News.