Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nemec, Koch či Dvorský: Ktorí Slováci by mohli počas novej sezóny zažiť debut v NHL?

Zahrá si Nemec v novej sezóne na úrovni NHL?
Zahrá si Nemec v novej sezóne na úrovni NHL?Profimedia
Posledné roky boli na drafte do NHL pre Slovensko úspešné, ale mladí hráči vždy potrebujú čas, aby si zvykli na najvyššiu úroveň. Flashscore Správy vybrali päť hokejistov, ktorí by mohli v novej sezóne zažiť debut v profilige.

Šimon Nemec

Dvojka minuloročného draftu bola na pokraji debutu už v minulej sezóne, ale New Jersey malo na súpiske množstvo kvalitných obrancov. Odišli však Severson či Graves a aj keď prišiel skúsený Miller, organizácia bude stavať svoju budúcnosť v defenzíve na dvojici Hughes - Nemec. Preto je pre Slováka šanca na zápasy v NHL vysoká. Hlavne po výbornej nováčikovskej sezóne v AHL, počas ktorej získal 34 bodov a dvanásť gólov.

Adam Sýkora

Po ďalšej úspešnej sezóne v Nitre odohral Sýkora záver predošlého ročníka za Hartford, takže sa zoznamoval so zámorským hokejom. Zasiahol zatiaľ do šiestich duelov, no ak bude jeho vývoj napredovať tak ako doteraz, bude mať možnosť pobiť sa o šancu aj na najvyššej úrovni. Či to bude už v nadchádzajúcej sezóne, je otázne, no nie márne. Najväčšou prekážkou je skúsenými a kvalitnými menami nabitá ofenzíva NY Rangers.

Patrik Koch

Po výborných výkonoch vo Vítkoviciach a na svetovom šampionáte, keď ukazoval skvelé defenzívne prednosti a tvrdú hru do tela, vzbudil záujem medzi klubmi NHL. Nikdy nebol draftovaný, ale chcelo ho viacero klubov na čele s finalistom z Floridy. Na prípadný debut v profilige je však Arizona rozhodne vhodnejšia. Dlhodobo jeden z najhorších tímov nemá takú konkurenciu v defenzíve. Momentálne najlepší platený zadák poberá iba 1,7 milióna dolárov a je ním Sean Durzi.

Martin Pospíšil

Zvolenského odchovanca si v roku 2018 vybralo na drafte Calgary Flames. Už štyri predošlé sezóny strávil v AHL. Hlavne počas predošlej ho sužovali zdravotné problémy, a tak odohral iba dvadsať zápasov. Pospíšil sa nebojí osobných súbojov ani tvrdej hry do tela, o čom svedčí aj počet trestných minút. Vo "farmárskej súťaži" ich za štyri roky nazbieral 216. Dlhodobo sa o ňom hovorí ako o ašpirantovi na účasť v profilige, dočkať by sa mohol čoskoro.

Dalibor Dvorský

Nebolo by to prvýkrát, čo sa mladý hráč dostane z druhej najvyššej švédskej súťaže priamo do NHL. Dvorský je najvyššie draftovaný Slovák tohto roka. Zúčastnil sa kempu St. Louis, no ak sa nič nezmení, mal by odohrať minimálne väčšinu sezóny v Oskarshamne, kam zamieril z AIK a podpísal dvojročný kontrakt. Dva roky na úrovni SHL by ho rozhodne ideálne pripravili na NHL, lenže ak bude podávať dobré výkony, Blues ho môžu skúsiť povolať. Sám Dvorský hovorí, že je na najvyššiu úroveň pripravený.