Nemec s Tatarom na dosah slovenským fanúšikom, Praha opäť privíta nový ročník NHL

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nemec s Tatarom na dosah slovenským fanúšikom, Praha opäť privíta nový ročník NHL

Nielen Nemec, ale aj Tatar budú ako v domácom prostredí počas otváracích duelov v Prahe.
Nielen Nemec, ale aj Tatar budú ako v domácom prostredí počas otváracích duelov v Prahe.Profimedia
Nová sezóna zámorskej hokejovej NHL sa začne v prvom októbrovom týždni v Prahe. Ročník odštartuje dvojzápas Buffala Sabres s New Jersey Devils, ktorý je na programe v piatok 4. a v sobotu 5. októbra. V drese Devils by nemal chýbať slovenský obranca Šimon Nemec (20). Najnovšie sa k nemu po návrate do známeho prostredia pridá aj jeho spoluhráč Tomáš Tatar (33).

Do hlavného mesta Česka sa NHL vracia po dvoch rokoch. Naspäť do zámoria sa profiliga presunie v utorok 8. októbra, úradujúci šampión Florida Panthers vyvesí majstrovskú vlajku v domácom dueli s Bostonom Bruins. V ten istý deň nastúpi aj nový tím z Utahu proti Chicagu a St. Louis sa stretne so Seattlom. V Európe sa odohrá aj dvojzápas Floridy s Dallasom, vo fínskom Tampere sa tímy predstavia 1. a 2. novembra.

V základnej časti, ktorá vyvrcholí 17. apríla, sa odohrá 1 312 duelov, pričom každý tím ich má na programe 82. Zápas pod holým nebom NHL Winter Classic je naplánovaný na 31. december, stretnú sa v ňom hráči Blues a Blackhawks na bejzbalovom štadióne Wrigley Field v Chicagu.

Základná časť bude mať od 10. do 21. februára prestávku pre Svetový pohár, na ktorom budú štartovať reprezentanti USA, Kanady, Švédska a Fínska. Informácie priniesla agentúra AFP.

V Česku sa bude hrať piatykrát. V roku 2008 sa tam v dvojzápase stretli New York Rangers s Tampou Bay Lightning, o dva roky neskôr Boston Bruins narazil na Phoenix Coyotes. V roku 2019 sa odohral v Prahe jeden duel medzi Philadelphiou Flyers a Chicagom Blackhawks, naposledy v roku 2022 odohrali dva strety San Jose Sharks s Nashville Predators.

Tatar bude spoluhráčom Nemca, na rok sa dohodol s New Jersey