Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nemec strávil posledné dva duely Devils na tribúne. Tvrdá škola, reaguje

TASR
Nemec vypadol zo zostavy New Jersey.
Nemec vypadol zo zostavy New Jersey. TASR / Profimedia
Slovenský hokejista Šimon Nemec neprežíva v zámorskej NHL ideálne obdobie. Dvadsaťročný obranca sledoval uplynulé dva zápasy New Jersey Devils iba z tribúny ako zdravý náhradník. Po návrate zranených bekov Lukea Hughesa (21) a Bretta Pesceho (29) stratila dvojka draftu z roku 2022 miesto v zostave trénera Sheldona Keefea (44).

Diabli prehrali štyri stretnutia za sebou. Spolu počas nich inkasovali až 21 gólov. Vedenie tímu zatiaľ nie je spokojné s výsledkami v úvode sezóny a nie sú vylúčené aj zmeny v kádri. "Snažím sa brať situáciu ako profesionál. Nie je to pre mňa ľahké a je to pre mňa tvrdá škola. Je to niečo nové a v živote som podobnú situáciu ešte nezažil," priznal Nemec v rozhovore pre olympic.sk v domovskej hale Devils po stretnutí s NY Islanders (3:4 pp).

Držiteľ bronzovej medaily zo ZOH v Pekingu odohral v tomto ročníku profiligy deväť duelov, v ktorých si pripísal jednu asistenciu, štyri trestné minúty a dva mínusové body. V priemere odohral 16:07, pričom v minulom ročníku bol na ľade takmer 20 minút na zápas. V predošlej sezóne dostávali mladí beci v New Jersey oveľa viac priestoru, ako sa čakalo, keďže New Jersey sa borili so zraneniami. "Áno, nedostávam priestor ako v minulej sezóne. Musím o neho v ďalších dňoch zabojovať. Žiaľ, teraz nie som v zostave," povedal Nemec.

New Jersey nevychádzajú posledné duely podľa predstáv.
New Jersey nevychádzajú posledné duely podľa predstáv.Flashscore

Pred začiatkom sezóny v zámorí mu nepridalona nálade zranenie z olympijskej kvalifikácie v Bratislave. Napokon nemusel podstúpiť žiaden operačný zákrok a mohol sa od prvej chvíle zapojiť do tréningového kempu Devils. "Zdravotný problém z olympijskej kvalifikácie nemá s mojou súčasnou situáciou nič spoločné. Budem sa jednoducho snažiť prepracovať opäť do zostavy a ukázať, že do nej skutočne patrím," dodal.