NHL sa v blízkej dobe do Arizony asi nevráti, majiteľ práv upustil od stavby novej arény

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

NHL sa v blízkej dobe do Arizony asi nevráti, majiteľ práv upustil od stavby novej arény

Meruelo vlastní práva na názov Coyotes, ale pravdepodobne nechá organizáciu rozpustiť.
Meruelo vlastní práva na názov Coyotes, ale pravdepodobne nechá organizáciu rozpustiť.Profimedia
Klub NHL sa v blízkej budúcnosti do Arizony po tohtoročnom odchode nevráti. Zámorské médiá informovali, že majiteľ práv na meno Coyotes Alex Meruelo (60) upustil od plánov postaviť v oblasti Phoenixu novú arénu. Podľa internetovej stránky Sportico sa očakáva, že organizácia bude rozpustená do jedného mesiaca.

Po aprílovom predaji klubu majiteľom tímu NBA Utah Jazz dostal Meruelo od vedenia NHL ubezpečenie, že ak do piatich rokov postaví vhodnú arénu, bude sa môcť s Coyotes vrátiť do elitnej súťaže. Podľa medializovaných informácií však Meruelo v pondelok zvyšným zamestnancom oznámil, že sa už o výstavbu novej arény neusiluje.

Arizona Coyotes, za ktorých si v ostatnej sezóne zahrali Slováci Miloš Kelemen, Patrik Koch i Adam Ružička, pôsobili posledné dva roky v nevyhovujúcej Mullett Arene s kapacitou 4 600 miest. Tá sídli v areáli univerzity Arizona State v Tempe. V apríli preto NHL iniciovala predaj za 1,2 miliardy dolárov Ryanovi Smithovi, ktorý tím presťahoval do Salt Lake City, kde sa bude deliť o arénu s jeho basketbalovým klubom Utah Jazz.

V budúcej sezóne bude tím pôsobiť pod dočasným názvom Utah Hockey Club, nová trvalá identita by mala vstúpiť do platnosti od ročníka 2025/26.