Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Okuliar debutoval v drese Floridy, Kelemen a Pekarčík vo vzájomnom dueli s asistenciami

Aktualizované
Archívna fotografia Okuliara v drese slovenskej reprezentácie.
Archívna fotografia Okuliara v drese slovenskej reprezentácie.ČTK / imago sportfotodienst / Eibner-Pressefoto/Franz Feiner
Slovenský útočník Oliver Okuliar (24) debutoval v drese Floridy počas prípravného stretnutia proti Nashvillu, ktorý jeho tím vyhral tesne 3:2. Martin Fehérváry (24) za Washington proti Philadelphii nenastúpil.

Florida - Nashville 3:2

Panthers mali na jeden deň naplánované dva zápasy, pričom slovenský útočník dostal šancu v tom prvom. Okuliar strávil na ľade 14 minút a 25 sekúnd, čo bol šiesty najnižší počet v drese úradujúceho víťaza Stanleyho pohára. Napriek tomu bol strelecky aktívny, vyslal tri strely. Po triu Smith, Blankenburg a Ekblad išlo o tretie najvyššie číslo. Zaknihoval aj jeden plusový bod.

Boston - NY Rangers 2:3

K triumfu Rangers prispel Adam Sýkora. Slovenský útočník si k svojmu menu pripísal hit, jednu zblokovanú strelu a mimo súperovej bránky vyslal dva pokusy. Na ľade strávil celkovo 11 minút a 49 sekúnd. Duel zakončil s jedným plusovým bodom v tabuľke plus/mínus. 

New Jersey - NY Islanders 2:4

Reprezentačný kapitán Tomáš Tatar strávil na ľade deviaty najvyšší čas spomedzi hráčov Devils - 16 minút a 58 sekúnd. K jednému plusovému bodu pridal do osobnej bilancie aj zblokovanú strelu a raz ohrozil priestor medzi tromi žŕdkami. 

Utah - St. Louis 5:3

Trojnásobné slovenské zastúpenie mal duel medzi Utahom a St. Louis. Za nováčika NHL naskočil do stretnutia Miloš Kelemen, ktorý sa sekundárnou asistenciou podieľal na presnom zásahu Kevina Connautona. V elitnom útoku Blues dostal príležitosť Dalibor Dvorský. S piatimi strelami bol v tomto ohľade najaktívnejším hráčom mužstva. Po záverečnom klaksóne však mal na konte len dva mínusové body. O čosi spokojnejší mohol byť jeho krajan Juraj Pekarčík. Člen štvrtej formácie pripravil gólovú parketu pre Simona Robertssona. O prvý predsezónny presný zásah v histórii novej organizácie sa postaral Michael Carcone.

Seattle - Calgary 1:6

Samuel Honzek prispel asistenciou k suverénnemu víťazstvu Calgary na ľade Seattlu 6:1. Devätnásťročný forvard prihral v tretej tretine Čechovi Adamovi Klapkovi na piaty gól Flames. Martin Pospíšil za Calgary nehral, rovnako ako hlavné opory tímu, ktoré sa predstavia až v ďalšej fáze prípravy.

Ďalšie výsledky:

Washington - Philadelphia 2:6

Edmonton - Winnipeg 3:2

Florida - Nashville 6:2

Toronto - Ottawa 5:6

San Jose - Vegas 2:4