Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Osudnou sa mu stala séria prehier. Tréner Evason v Minnesote končí, klub už má náhradu

Evason skončil na striedačke Minnesoty, nahradil ho Hynes
Evason skončil na striedačke Minnesoty, nahradil ho HynesProfimedia
Dean Evason (59) už nie je trénerom hokejistov Minnesoty Wild. Vedenie klubu NHL ho odvolalo z funkcie deň po tom, ako mužstvo prehralo siedmy zápas za sebou. Na poste ho nahradil John Hynes (48), bývalý kouč New Jersey či Nashvillu.

Kanaďan zažíval piatu sezónu na striedačke tímu Wild. Minnesote sa nevydaril vstup do ročníka, v 19 zápasoch vybojovala iba päť víťazstiev a so 14 bodmi jej momentálne patrí siedme miesto v Centrálnej divízii a štrnáste v Západnej konferencii.

"Dean odviedol excelentnú prácu počas jeho pôsobenia v Minnesote. Veľmi mu vďačím za jeho tvrdú robotu a zanietenie, s akým pracoval pre túto organizáciu," uviedol generálny manažér klubu Bill Guerin vo vyhlásení. Okrem Evasona skončil v realizačnom tíme aj jeho asistent Bob Woods.

Hráči "divochov" počas čiernej série prehrali päť duelov v riadnom hracom čase a dva v predĺžení. "Sedem prehier v rade je neakceptovateľných, najmä pri takejto skupine hráčov," poznamenal útočník Minnesoty Patrick Maroon.

Evason prišiel na striedačku vo februári 2020, keď nahradil Brucea Boudreaua. Počas jeho pôsobenia dosiahlo mužstvo bilanciu 147 víťazstiev, 77 prehier v riadnom hracom čase a 26 po predĺžení, respektíve nájazdoch. Pod jeho vedením postúpila Minnesota štyrikrát do play-off, zakaždým však vypadla v prvom kole.