Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ovečkin opäť bližšie k absolútnemu maximu, rozbehnutý Washington s piatou výhrou v rade

Martin Lehotský
Ovečkin znovu skrášlil svoje gólové konto.
Ovečkin znovu skrášlil svoje gólové konto.Profimedia / ČTK / AP / Nick Wass
Po zápasovej nádielke v podobe ostrej akcie všetkých účastníkov NHL nasledovala skromná noc s jediným duelom. Washington si na domácom ľade poradil s Philadelphiou a po stretnutí sa opäť raz skloňovalo aj meno skúseného kanoniera Alexandra Ovečkina (39).

Washington - Philadelphia 6:3

Capital One Arena hostila meranie síl tímov, ktoré sa nachádzajú v úplne odlišnej fazóne. Kým Capitals, ktorí deň predtým zdolali rovnakého oponenta 4:1, zažívajú vydarený štart do sezóny a na zápas nastupovali so štyrmi víťazstvami v rade, Flyers pricestovali do hlavného mesta USA so sériou piatich prehier.

Ofenzíva domáceho mužstva nesklamala ani tentoraz a svojimi presnými zásahmi potvrdila vyššie spomínané fakty o forme oboch tímov. Po prvej tretine síce viedli hostitelia iba 1:0, no v 28. minúte bol ich náskok už štvorgólový. Philadelphii sa podarilo priblížiť sa na rozdiel jedinej trefy, v závere však dvakrát inkasovala do prázdnej bránky a nádej na body pominula.

Martin Fehérváry odohral v tretej obrane Washingtonu takmer 20 minút, pripísal si dva plusové body. Najproduktívnejším mužom duelu bol Pierre-Luc Dubois s bilanciou 1+2. Pozornosť opäť pútal aj Alexander Ovečkin, ktorý do svojej bohatej zbierky pridal ďalší zásah. Pre ruského útočníka to bol už 855. gólový moment v NHL a na vyrovnanie absolútneho rekordu Waynea Gretzkého mu chýba 39 takýchto zápisov.