Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Petrovský rozhodol o svojej budúcnosti. Ak mu nevyjde prienik do NHL, zahrá si v Česku

Petrovský zabojuje o miesto v zámorskej profilige.
Petrovský zabojuje o miesto v zámorskej profilige.TASR
Slovenský hokejový útočník Servác Petrovský (19) bude v prípade neúspechu v predsezónnom kempe klubu z NHL Utah Hockey Club hrať za tím Bílí Tygři Liberec. S českým extraligistom absolvoval letnú prípravu a zasiahne aj do prípravných zápasov.

Filip Pešán, tréner Liberca, pre klubový web uviedol: "Servác je ďalší talentovaný mladý hráč, ktorý prešiel zámorskou juniorkou a vybral si našu organizáciu pre svoj ďalší rozvoj. Uvidíme, v akom svetle sa predstaví na začiatku septembra v kempe Utahu a v prípade, že v zámorí neuspeje, pripojí sa späť k nám."

Kouč účastníka českej extraligy následne k Petrovskému dodal: "Je to komplexný útočník s vynikajúcou strelou, čo dokazoval už vlani v drese slovenského národného tímu, z ktorého bol vyradený až tesne pred finálnou nomináciou na MS."

Petrovský uplynulé tri ročníky odohral v juniorskej OHL v drese Owen Sound Attack. Pred dvoma rokmi bol draftovaný v šiestom kole Minnesotou, ktorá sa ale tento rok vzdala jeho práv, a tak je voľným hráčom. V septembri preto skúsi šťastie v kempe klubu, ktorý sa po 28 rokoch presťahoval z Arizony do Salt Lake City a čaká ho premiérová sezóna pod novým názvom. Na svojom konte má aj tri účasti na svetových šampionátoch do 20 rokov, kde v 14 zápasoch zaznamenal spolu 15 bodov.